Hem / Alla nyheter / Riksidrottsmuseum öppnar med flera nyheter

Riksidrottsmuseum öppnar med flera nyheter

Den 17 juni öppnar Riksidrottsmuseum igen efter att ha varit stängt i månader på grund av coronapandemin.

Besökaren möts av flera nyheter. Bland annat har SportLab, utställningen där besökaren kan laborera med kroppen och prova sportaktiviteter, uppdaterats med nya tester och utmaningar. Däribland den psykologiska utmaningen Mindball ­– testet där tankens kraft förflyttar en boll på ett bräde från start till mål.

Museets gård har uppdaterats med en sjukamp för de lite yngre. Här handlar det bland annat om att kasta, krypa, hoppa och balansera i olika stationer som är skapade utifrån kroppens grundmotoriska rörelser.

Konsthall 16 öppnar också med besked. Den nya utställningen Crash colors tar avstamp i ett par badbyxor med hawaiianskt blomstermotiv som konstnären Jörgen Agardtson fått i present. Mönstret lockade till research kring surfkultur och båtar som traditionellt använts i stillahavskulturer.

Tills vidare (från 17 juni) har museet öppet torsdag–söndag kl. 11–16. Minskad smittspridning är alltjämt prioriterat. Läs gärna om hur museet arbetar på ett smittsäkert sätt för att du ska känna dig trygg.

Riksidrottsmuseum ligger på Djurgårdsbrunnsvägen 26 i Stockholm, i anslutning till Tekniska museet. Varmt välkommen!