Hem / Alla nyheter / Tipsa om kandidater till viktiga val på Riksidrottsmötet 2023

Tipsa om kandidater till viktiga val på Riksidrottsmötet 2023

I maj 2023 väljer den samlade idrottsrörelsen ordförande och styrelse för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Du kan vara med och påverka redan nu.

Vid Riksidrottsmötet, RIM, tar våra 71 specialidrottsförbund (SF) beslut i viktiga framtidsfrågor och väljer ordförande och styrelse för RF/SISU. Enligt stadgarna är det SF som kommer med nomineringar av kandidater. Sedan är det valberedningen som bedömer de inkomna nomineringarna och lägger ett formellt förslag till RIM.

Inför valen 2023 öppnar nu RF/SISU för alla i föreningar och förbund att tipsa om lämpliga namn till idrottsrörelsens högsta förtroendeposter. Personer som kan företräda hela idrottsrörelsen på ett bra sätt. I ett enkelt formulär här på rf.se kan du tipsa om vem du tycker passar för uppdragen. Skriv namnet på din kandidat, motivering till varför hen är lämpad för uppgiften och ange ditt eget namn och dina kontaktuppgifter.

– Vi gör det här för att vi vill skapa ett stort och brett engagemang kring valen på RIM. Förhoppningsvis kan det också leda till fler lämpliga kandidater. Självklart är förbundens nomineringar viktigast, men det kan finnas namn som kommer fram både inifrån och utifrån den organiserade idrotten på detta sätt, säger Thomas Persson, valberedningens ordförande.

Kanske vill du tipsa om en rutinerad ordförande i just ditt specialidrottsförbund eller en ”doldis” med potential för större utmaningar. Alla tips tas om hand av valberedningen och kommer att stämmas av med berörda SF. SF kan också bestämma sig för att nominera inkomna tips till valberedningen, vilket ska ske före årsskiftet 2022/2023.

Möjligheten att lämna tips är öppen till den 20 november.

– Om du har ett tips på en bra ordförande eller styrelseledamot som du anser skulle företräda idrottsrörelsen på ett bra sätt – tveka inte att gå in och lägga din röst. Du kan också gå via din förening eller ditt SF om du har förslag på kandidat till RIM. De tar då ställning till om de vill föreslå personen, säger Thomas Persson.

RIM är planerat att genomföras i Uppsala i maj 2023. Under RIM hålls stämma för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, där valen till de olika RF/SISU-organen klubbas igenom.

På den här sidan hittar du mer information om tipsfunktionen och länk till formuläret. 

Vid frågor kontakta
Thomas Persson, ordförande valberedningen
E-post: This is a mailto link