Hem / Alla nyheter / Träning för barn och ungdomar kan starta igen

Träning för barn och ungdomar kan starta igen

Regeringen gav idag tydligt besked att idrottsträningar för barn och ungdomar som är födda 2005 och senare kan återupptas både inomhus och utomhus.

Regeringen meddelade att rekommendationerna om stängda kommunala inomhusanläggningar förlängs till den 7 februari – men med undantag för barn födda 2005 och senare. För den åldersgruppen kan träningen börja igen även inomhus. Beslutet om vilka lokaler och anläggningar som ska hålla öppet ligger hos kommunerna. Mer info i vår faq

– Det är ett glädjande besked från idrottsminister Amanda Lind som visar hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten poängterade vikten av idrott och rörelse för barn och ungdomar även under pågående pandemi, men de understryker även att läget i samhället är allvarligt. Därför ska pandemilagen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för träning och idrott följas.

– Det är med lättat hjärta jag kan säga till våra hundratusentals ideella ledare att det är dags att samla träningsgrupper och lag för att ge glädje, gemenskap och idrottsträning igen, säger Björn Eriksson.

Personer födda 2004 och tidigare ska fortsatt undvika att träna i större grupper och om möjligt träna utomhus. För idrottsföreningar, idrottsledare och varje enskild aktiv gäller som tidigare att följa pandemilagen samt Folkhälsomyndighetens föreskrifter och nationella allmänna råd.

– Vi får ta små steg i takt med att läget i smittspridningen och läget i samhället förbättras. Jag hoppas att vi snart kan få större möjligheter att samla äldre ungdomar och vuxna igen, säger Björn Eriksson.

I nuläget har förbund och föreningar att ta hänsyn till framför allt tre olika begränsningar med anledning av corona:

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06