Hem / Alla nyheter / "Vi har tillsammans förståelse för förbudet"

"Vi har tillsammans förståelse för förbudet"

Idrottsrörelsen står samlad för att tillsammans ta ansvar och bidra för att på bästa sätt begränsa smittspridning i samhället. Riksidrottsförbundet kartlägger nu de ekonomiska konsekvenser som läget innebär för idrottsrörelsen.

Riksidrottsförbundet samlade under torsdagen företrädare för specialidrottsförbund (SF) i olika idrotters högsta ligor och intresseföreningar. Mötet genomfördes i mycket god ton och med lösningsorienterade resonemang. Onsdagens beslut att evenemang med över 500 personer förbjuds tills vidare slår hårt ekonomiskt mot idrottsrörelsen – från förbund till förening.

– Vi har tillsammans förståelse för förbudet och att prioriteringen måste vara att bidra till att begränsa smittspridningen. Riksidrottsförbundet har inlett en kartläggning för att få en bild av både ekonomiska och andra konsekvenser för idrotten, sager Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet ser efter omständigheterna positivt på regeringens tydlighet om förbud mot allmänna sammankomster. Idrottsrörelsens mångfald innebär att varje specialidrottsförbund själv fattar beslut om åtgärder utifrån sina förutsättningar. Många frågor, stora som små, lyftes vid dagens möte.

– Riksidrottsförbundet kommer att ge råd och stöd för att underlätta specialidrottsförbundens arbete. Det är en tid där vi står enade och måste göra så för att hjälpa samhället på bästa sätt, sager Björn Eriksson.