Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Medlemskap


Hur är det för barn och ansökan om medlemskap i förening: måste målsman godkänna för barn upp till 18 år?

Ja, inom idrottsrörelsen ingås avtal om medlemskap för personer under 18 år av vårdnadshavare. Avtalet ingås genom att vårdnadshavaren erlägger barnets medlemsavgift och därigenom accepterar villkoren för medlemskap i idrottsföreningen. Den lagliga grunden för behandling av barns personuppgifter inom ramen för medlemskap är avtal. 

Visa svar


Dölj svar


Krävs skriftligt godkännande av medlemsavtalet eller kan det vara muntligt?

Det krävs inget skriftligt godkännande av medlemsavtalet. Medlems ingående av avtal med föreningen sker när medlemsavgiften inbetalas till föreningens konto. Genom inbetalning av medlemsavgiften anses medlemmen ha accepterat villkoren för medlemskap i föreningen och det har uppstått ett avtal mellan medlemmen och föreningen. 

Visa svar


Dölj svar


Måste vi ta in samtycke från alla medlemmar?

Nej, men ni behöver ha en laglig grund för all behandling av personuppgifter. Samtycke är enbart en av flera andra lagliga grunder. Exempelvis är avtal en laglig grund för behandling av personuppgifter inom ramen för medlemskapet. 

Föreningen ska enbart i undantagsfall stödja behandling av personuppgifter på samtycke. Att administrera samtyckesinhämtning, ändringar och eventuella återkallelser kan innebära en stor arbetsbörda för föreningen. Samtycke ska som utgångspunkt enbart inhämtas om det inte finns någon annan tillämplig grund för er personuppgiftsbehandling.

Visa svar


Dölj svar


Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 08-699 60 00
Fax: 08-699 62 00
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss