Hem / RF arbetar med / Aktuella projekt / Idrottsrörelsens terrorberedskap

Idrottsrörelsens terrorberedskap

Riksidrottsförbundet, MSB och Polismyndigheten ska tillsammans i en särskild satsning utveckla arbetet med att förebygga och försvåra för terrorattacker mot idrottsevenemang.

Under de kommande två åren intensifieras arbetet mot terrorism, och andra hot om allvarliga angrepp i samband med idrottsevenemang genom ett samverkansprojekt mellan Riksidrottsförbundet, MSB och Polismyndigheten.

Sedan 2010 råder en förhöjd terrorhotnivå i Sverige. I dagsläget finns inget som tyder på att terrorhotnivån kommer att förändras inom de närmaste åren. Sannolikheten för att drabbas av ett terrorattentat är mycket låg, men konsekvenserna kan bli mycket allvarliga. Idrottsevenemang är ett av många potentiella mål.

När många människor samlas på en liten yta under en förannonserad tid är det alltid viktigt att vi är noggranna med säkerhetsarbetet – oavsett om det handlar om arenaidrotter eller mer öppna evenemang som orientering, skid- eller golftävlingar. Att förebygga och försvåra denna typ av attentat kräver kunskap och säkerhetsmedvetenhet hos arrangören och samverkan mellan flera parter.

Inbjudan till heldagsutbildning

Riksidrottsförbundet, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) samt
Polismyndigheten bjuder in till en heldagsutbildning kring ämnet Idrottsrörelsens terrorberedskap. Utbildningen vänder sig i första hand till idrottens specialidrottsförbund och föreningar, arenaägare, kommuner och räddningstjänsten.

Målgrupp: Säkerhetsansvariga

Innehåll: Ge och öka kunskapen kring förbyggande och försvårande åtgärder mot terrorattacker på idrottsevenemang.

Medverkande aktörer/utbildare: MSB, Polisen och Riksidrottsförbundet.

Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri inkluderat fika och lunch. Deltagarna står för sina egna reskostnader.

Tid och plats: 12/11 Umeå, Scandic Plaza, kl 9.00-16.00 – anmälan senast 8/10.
14/11 Stockholm, Clarion Hotell Sthlm, kl 9.00-16.00 – anmälan senast 17/10.
27/11 Göteborg, Scandic Crown, kl 9.00-16.00.
5/12 Malmö, Quality Hotel View, kl 9.00-16.00.

Kontakt: Har du frågor kring själva innehållet och program kontakta Carl-Johan Thorell. Om du har frågor rörande anmälan och bokning kontakta Linda Söderqvist.

Anmäl dig här

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter