Hem / RF arbetar med / Aktuella projekt / Rörelsesatsning i skolan / Inspiration till rörelse och idrott

Inspiration till rörelse och idrott

På den här sidan samlar vi material från många av RF:s olika idrotter (förbund), som ska inspirera er skola till mer rörelseglädje! Här kan ni lära känna idrotterna, få tips på kom-igång-övningar och delta i utmaningar. Kika runt och se vad som passar just er låt barnen testa och hitta sin grej.  

Skoleverest (Korpen)

skoleverest800.jpg

Med Skoleverest vill Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet erbjuda Sveriges skolelever en enkel, rolig och lärande digital motionsutmaning. Klassen ska tillsammans bestiga Mount Everest genom att som grupp samla ihop 8849 höjdmeter. Från botten till toppen på världens högsta berg helt enkelt. Eleverna kan följa sin resa mot toppen digitalt och passerar längs vägen tretton toppar runt om i Sverige och världen. En perfekt aktivitet för såväl friluftsdagen som geografi- eller idrottslektionen.

Mer om Skoleverest

Skolbollen (Fotbollförbundet)

Skolbollen är ett program för fysisk aktivitet i skolan där fotboll används som ett verktyg. Skolbollen ger eleverna möjlighet att uppleva rörelse som något positivt, utvecklas socialt och våga utmana sig själva. På sikt är syftet att eleverna ska må bättre, lyckas bättre i skolan och leva aktivare liv. Att ansluta sig till Skolbollen är helt gratis och i programmet ingår bland annat över 100 övningar för raster och lektioner, och startkit med bollar, västar och koner.

Mer om Skolbollen

FloorCurling (Curlingförbundet)

floorcurling800.jpg

Välkommen att aktivera er i skolan tillsammans med FloorCurling! FloorCurling är den perfekta rastaktiviteten för dig som vill kombinera rörelse, spänning, lagarbete, tävling och massor av skratt. Våra portabla FloorCurling-set packas enkelt upp på någon minut och sedan är det fritt fram att spela.

Mer om FloorCurling

Pluggen i plugget (Castingförbundet)

pluggeniplugget.JPG

Pluggen i plugget är lekar och aktiviteter där kast med spö och glädje är i fokus. Upplev det perfekta kastet tillsammans med barn och kolleger. Att kasta med spö passar de flesta, det är en enkel och rolig aktivitet som stimulerar lek och rörelseglädje hos alla som testar. Alla skolor kan testa castingsporten i skolan – beställ skolväskan så får din skola allt som behövs för att komma i gång.

Mer om Pluggen i plugget

Alla på snö-banken (Skidförbundet)

allapasno.jpg

Allt fler börjar upptäcka glädjen med att åka skidor eller snowboard. För att ännu fler ska få möjlighet att uppleva snöglädje har Svenska Skidförbundet startat APS-banken. Där kan grundskolor, grundsärskolor och fritidshem samt längdföreningar kostnadsfritt låna längdskidutrustningar. Nu i vinter hittar ni oss i Sandviken, Östersund och Umeå. Passa på att låna all utrustning som behövs för att sprida snöglädje till fler!

Tips: Få inspiration till en mängd roliga aktiviteter genom Stjärnjakten.

Mer om Alla på snö-banken

***

Sidan uppdateras under hösten 2021 med fler idrotter och material. Arbetet ingår i regeringsuppdraget Rörelsesatsning i skolan och produktionen av material har möjliggjorts genom Projektstöd SF Skolsamverkan.