Hem / RF arbetar med / Aktuella projekt / Tillsammans för fler i rörelse

Tillsammans för fler i rörelse

Förr i tiden fick barn tidigt lära sig att sitta still. Idag är problemet det omvända. 2 av 3 svenska barn och ungdomar rör sig mindre än av WHO rekommenderar.

Stillasittande ökar i alla åldrar. Det måste bli ändring på det. Därför har Svenska Spel och Riksidrottsförbundet startat initiativet Tillsammans för fler i rörelse (hette tidigare Framåt för fler i rörelse). Målet är att bryta trenden med ökat stillasittande och passiv framtid. Och tillsammans kan vi göra stor skillnad.

Se video om Tillsammans för fler i rörelse

I mars 2017 skrev Svenska Spel och Riksidrottsförbundet ett samarbetsavtal med målet att få fler människor i rörelse. För att uppnå målet tecknas inte traditionella sponsoravtal med specialidrottsförbunden, utan förbunden ska bidra till utveckling av den strategiförändring som pågår inom idrotten. Idrotten är ju givetvis en viktig del i att motverka en stillasittande livsstil och satsningen vill driva på den utveckling som specialidrottsförbunden redan påbörjat i utvecklingsresan En ny syn på träning och tävling. Att använda deras kunskap och kreativitet, för att förändra sin verksamhet till att inkludera fler till att bli fysiskt aktiva genom hela livet. 

Avtalet mellan RF och Svenska Spel löper över tre år och omfattar 111 miljoner kronor. I november 2020 förlängdes avtalet. Det nya avtalet är värt totalt 42 miljoner kronor under två år och träder i kraft den 1 januari 2021.

Rörelsefonden (hette tidigare Framåtfonden) ska ge specialidrottsförbunden möjlighet att utveckla verksamheten i sina föreningar med egna koncept. Koncepten ska leda till att få fler människor i rörelse. På så sätt kan fler barn, ungdomar, vuxna och äldre få den fysiska kompetens och motorik som krävs för att bli och fortsätta vara aktiva inom idrottsrörelsen hela livet.

Läs mer om initiativet på Svenska Spels hemsida.

RF och Svenska spel har även avtal och samverkan kring GräsrotenElitidrottsstipendiet och matchfixing.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter