#Taktiksnack

Taktiksnack

Sidan uppdaterades: 22 augusti 2023

Alla föreningar borde ha ett #Taktiksnack om vad de vill och hur de ska ta sig dit. I slutändan handlar det om att ni ska ha det roligare och bättre tillsammans.

Idrottsföreningen är en rätt speciell plats. Vi umgås, svettas, skrattar tillsammans. För många blir det ett andra hem. Men allt det där hänger på att vi gör det tillsammans. Det finns inget viktigare ord för att ni ska bli den där fantastiska idrottsföreningen som många vill vara en del av.

RF/SISU har därför tagit fram boken #Taktiksnack (pdf) Pdf, 895 kB. för dig som sitter i styrelsen i en idrottsförening. Den innehåller kunskap och tips om hur ni kan jobba med viktiga föreningsfrågor i ett modernt samhälle.

  • Varför behöver ni en tydlig verksamhetsidé?
  • Hur bidrar ni till ett ökat engagemang och mer delaktighet?
  • Hur skapar en styrelse förutsättningar för riktigt bra idrott och sparar tid och huvudvärk med smarta rutiner?

Vi hoppas att det här materialet får fler viktiga föreningsledare att räta på ryggen och känna sig lite inspirerade. Att ni får med er några nya idéer till nästa samtal och påminns om vilken fantastisk möjlighet ni har att forma något som betyder väldigt mycket för många människor.

Det här är en liten bok för stora idéer. Den är full av tankar, konkreta tips och kreativa sätt att leda en idrottsförening i ett förändrat samhälle. Den ska inspirera styrelser över hela idrottsrörelsen att våga titta på föreningen med nya ögon. Allt börjar med ett #Taktiksnack.

Ladda ner och läs boken #Taktiksnack (pdf) Pdf, 895 kB.

Mer stöd för föreningen

Många idrotter erbjuder bra stöd för sina föreningar. Ni måste sällan uppfinna allt själva, utgå hellre från det som redan finns. Alla RF-SISU distrikt har anställda som är experter på att leda föreningar genom en utvecklingsprocess. På SISU Idrottsutbildarna hittar ni kontaktuppgifter och en gratis digital utbildning för föreningsledare.

Sidan publicerades: 24 oktober 2022