Spelstrategi

Så här aktiverar ni IdrottOnline för er förening

Sidan uppdaterades: 10 januari 2024

För att kunna ansöka om LOK-stöd och nyttja SISU Idrottsutbildarnas utbildningar så behöver ni aktivera IdrottOnline för er förening.

Det är lätt att aktivera er förenings administrativa verktyg i IdrottOnline, och verktyget är kostnadsfritt för RF-anslutna föreningar.

Om er förening inte är ansluten till Riksidrottsförbundet:

  1. börja med att ansöka om medlemskap i ett eller flera av RF:s medlemsförbund, även kallade specialidrottsförbund. Hitta ert förbund här.
  2. När ni har skickat en ansökan om inträde invänta godkännande
  3. När ni har fått ett godkännande, gå vidare till punkt 1 nedan under För anslutna föreningar

För anslutna föreningar:

  1. Fyll i aktiveringsformuläret för IdrottOnline
  2. Utse en kontaktperson i er förening som blir huvudadministratör. Det är den personen som bygger upp ert personregister och har åtkomst till de olika administrativa funktionerna. Se till att era föreningsmedlemmar vet vem som är huvudadministratör då inloggningsuppgifter och ändring av personuppgifter hanteras av denna person.
  3. När huvudadministratören är tillagd får denne ett e-postmeddelande med instruktioner om hur man loggar in. Användarnamn och lösenord skickas i ett separat e-postmeddelande. Inloggningen är personlig och ska inte delas med andra.
  4. Därefter ska huvudadministratör vid inloggning godkänna avtalet om nyttjande av IdrottOnline. Mer information om avtalet finns på sidan Avtal om nyttjande IdrottOnline.

Det är viktigt att hålla personregistret uppdaterat för att förenkla när det t ex är dags att söka LOK-stöd eller kommunala bidrag. Huvudadministratören kan enkelt ta ut rapporter till styrelse och förbund.

Saknar du ett konto i IdrottOnline, kontakta din idrottsförening som skapar detta åt dig.

Sidan publicerades: 17 oktober 2022

På supportsidan finns svar på frågor, information om driftsstörningar och kontaktuppgifter till supporten.

RF-SISU distrikt

Vi har även lokal närvaro. Kontakta ditt RF-SISU distrikt för att få hjälp av en idrottskonsulent.