Mötesplatser

Sidan uppdaterades: 19 april 2024

Varje år bjuder vi in representanter från målgrupperna specialidrottsförbund (SF), RF-SISU distrikt och destinationer till olika mötesplatser för att lyfta aktuella frågor, utbyta erfarenheter och spetsa kompetensen kring internationella och nationella idrottsevenemang.

Bakom kulisserna

Bakom kulisserna arrangerar RF tillsammans med ett SF för att ge dig som arbetar med idrottsevenemang en unik möjlighet att följa ett evenemang under själva genomförande.

UEFA F17-EM 2024 i Malmö 15–16 maj 2024

Save the date – I samband med UEFA F17-EM 2024 som genomförs i Malmö och Lund mellan den 5–18 maj kommer RF, tillsammans med Svenska Fotbollförbundet att bjuda in till Bakom kulisserna. Programmet är från lunch till lunch, den 15–16 maj i Malmö.

Program och inbjudan kommer i början av 2024

Mötesplats Idrott och Destination

På Mötesplats Idrott och destination lägger vi fokus på att träffas och skapa kontakter inför framtida evenemang. En mycket bra plattform för att träffa många aktörer på en och samma gång och där flera av de internationella idrottsevenemang som genomförts senaste åren har haft sin uppkomst.

Mötesplats Idrott och destination 2024 i Uppsala – Save-the-date

Nu är det klart att Uppsala kommer att stå som värd för årets möteplats så boka in den 15-16 oktober i era kalendar så kommer mer information och inbjudan längre fram.

Webbinarium

Under 2024 kommer vi att köra ett antal webbinarium med aktuella ämnen kopplade till internationella evenemang.

15 maj – Evenemang stärker Sveriges konkurrenskraft och attraktivitet

Onsdag den 15 maj kl 09.00–10.00 presenterar vi rapporten Evenemang i siffror 2024 med ny och uppdaterad statistik över svensk evenemangsnäring. Mötet kommer att streamas men du kan också anmäla dig till att vara med på plats på Strindbergs Intima Teater i Stockholm.

22 februari – Framtidens evenemangsbesökare

Riksidrottsförbundet och Ungdomsbarometern har genomfört en studie om ungas relation till idrottsevenemang. Jessica Åkerström, analyschef på Ungdomsbarometern och projektledare för studien, presenterar de viktigaste insikterna om ungas erfarenheter och attityder till att konsumera idrott i allmänhet. Samt ungas förväntningar och behov kopplat till idrottsevenemang i synnerhet.

Sidan publicerades: 8 november 2022