Hem / Bidrag och stöd / Bidrag / Stipendier och utmärkelser / Elitidrottsstipendium

Elitidrottsstipendium

Elitidrottsstipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Riksidrottsförbundet och Svenska Spel delar ut ett stipendium på 50 000 kronor per stipendiat en gång per termin (25 000 kronor/termin) till 75 aktiva. Stipendiet är avsett för studieåret 2019/2020 och delas officiellt ut på Idrottsgalan den 27 januari 2020. Stipendiaterna får också möjlighet att komma på läger på Bosön.

Här är hela listan på elitidrottsstipendiaterna 2019–2020.

Bland årets stipendiater finns VM-klättraren Hannes Puman från Eskilstuna, kulstötaren och svenska rekordhållaren Fanny Roos från Ljungby och ishockeyspelaren Olivia Karlsson från Forshaga. 

Nästa ansökningsperiod är från 1 januari till 2 maj 2020. Efter att ansökan stängts går det inte att ansöka om stipendiet, inga sena ansökningar tas emot.

Elitidrottsstipendiet är en del av RF:s elitidrottsstöd till specialidrottsförbunden (SF). Det innebär att de sökande rangordnas av respektive SF. 

Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Elitidrottsstipendium har delats ut sedan 1980, och många framgångsrika idrottare har fått stipendiet. Här hittar du alla stipendiater från 2004 och framåt.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter