Hem / Bidrag och stöd / Elitidrottsstöd / RF:s digitala Elitidrottskonferens 2020

RF:s digitala Elitidrottskonferens 2020

Årets Elitidrottskonferens genomförs digitalt 22–23 oktober 2020. Konferensen är för dig som på uppdrag av specialidrottsförbund (SF) arbetar med elit- och landslagsverksamhet: som lärare på RIG eller NIU, landslagstränare, förbundskapten, sportchef eller i annan position.

Datum och anmälan

Elitidrottskonferensen genomförs digitalt, under två dagar:

22 oktober 2020 kl 09:00–18:45
23 oktober 2020 kl. 08.30–15:00

Konferensen är kostnadsfri. Anmälan gör du via denna länk. Sista anmälningsdag är 20 oktober 2020

När du har anmält dig kommer du att få tillgång till ”Svensk Idrottsutveckling”, en digital plattform för erfarenhetsutbyte mellan ledare och tränare i målgrupper för elitidrottsstödet. Det är på denna plattform som information om konferens kommer att finnas. Konferensen kommer även att genomföras där.

Upplägg och program

Elitidrottsutveckling är en tvärvetenskaplig utmaning, så vi försöker täcka många olika områden under de två dagarna. Utveckling är i fokus och liksom förra Elitidrottskonferensen utgår vi från rubrikerna i SF:s utvecklingsplan:

  • Forskning och utveckling
  • Krav- och prestationsanalys
  • Tränings- och tävlingslära för prestationsutveckling
  • Utvecklingsmiljö
  • Tränarutveckling
  • Organisation och ledning

Årets konferens kommer inte ha några valbara seminarier. Du kommer därmed ha möjlighet att lyssna till alla föreläsare. Programmet är omfattande och det pedagogiska medskick vi vill göra redan nu är ni inom arbetsgruppen av landslagstränare, i landslagsteamet, i RIG- eller NIU-gruppen eller i annan konstellation avsätter minst en gemensam halvdag i anslutning till Elitidrottskonferensen. Alla föreläsare uppmanas göra medskick till er att jobba vidare med, så den gemensamma tiden använder ni för reflektion, diskussion och repetition.

Här hittar du programmet i helhet

Föreläsare

Några av föreläsarna som du kommer att få möta är: 

Emma Frans, författare, vetenskapsskribent och doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska institutet.

Glenn Björklund, docent vid Mittuniversitetet. Kommer att försöka förklara när, var och hur använder vi oss av prestationsanalys inom idrott.

Kutte Jönsson, biträdande professor i idrottsvetenskap vid Malmö universitet. Diskuterar frågan om det goda tränarskapet utifrån sin senaste bok ”Tränaretik”, med stöd i moralfilosofisk teori.

Claire Anne Eriksen, Fil. dr. psykosocial medicin och sömnforskare. Föreläser om sömn och maximal prestation, ”Sov dig frisk”.

Hela programmet får du när du anmäler dig. Välkommen!

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter