Telefoni

Förbundstelefoni 

Riksidrottsförbundet har i samarbete med Tele2 tagit fram produkten Förbundstelefoni (Tele2 Växel) för distrikt och specialidrottsförbund. Det är en molnbaserad växeltjänst för både fasta och mobila telefoner. Tjänsten finns tillgänglig i olika steg från 185 kr/mån till 299 kr/mån exklusive moms. 10 000 Fria samtal samtalsminuter, 5 000 fria SMS och MMS ingår. Kostnaden beror på surfmängd. Om du är intresserad att veta mer om denna tjänst, kontakta This is a mailto link 08-699 61 10.

Tele2 Växel

För digitala arbetsplatsen telefonilösning (Förbundstelefoni) har vi sedan oktober 2018 en ny plattform för våra telefoni som heter "Tele2 Växel". 

Systemet bygger i stor utsträckning på en App till mobiltelefonen där man kan hantera samtal mm. Den går även att använda på platta eller dator. 

Vi har lagt upp ett par användaranvisningar nedan. Dessutom har Tele2 bra anvisningar om systemet på sin hemsida.

Vi har några åtgärder som underlättar för växeln men också för oss själva som vi vill att var och en tittar på och hanterar själv för sitt eget abonnemang. 

  1. Framtida hänvisning
    Förutom att man i sin mobil kan ändra status för närvaro, (tillgänglig, lunch, möte mm) så kan man lägga till Framtida hänvisningar som exempelvis (semester, fasta mötestider, gått för dagen och helg) i sin mjukvarutelefon på datorn Tele2 Växel. De som har Iphone eller Android kan även göra dessa inställningar på sin mobil. Lägg löpande upp dina hänvisningar så underlättar vi för den som söker dig och även för växeln.
  2. Sökord
    Alla användare har en rad för sökord i telefonisystemet. Vi har nu öppnat den så att var och en kan se och ändra sina egna sökord.  Nu när vi kan söka i mobilerna så underlättar det mycket om sökorden är uppdaterade för dina arbetsuppgifter. Du kan ändra dina sökord i Din profil både i Tele2 Växel appen på menyfliken ”Jag” och i Webbgränssnittet tele2vaxel.se där du hittar din profil under fliken ”Hem”. Du skriver orden med mellanslag så kan man söka på kombinationer av ord.
  3. Bild på sig själv
    För att man ska få ett ansikte på den man pratar med så är det trevligt om vi lägger in en bild på oss själva i Webbgränssnittet under fliken Hem och Min profil.  

Datapaket 

Du surfar, sms:ar och mms:ar till samma pris som hemma när du är inom EU. Utanför EU gäller följande paket:

Zon A

200 MB
139 kr
SMS-kod: AA200

1 GB
149 kr
SMS-kod: AA1000

SMS-koden skickas till ett av följande alt.:
1) SMS-nr: 243
2) SMS-nr: 72661

Zon B

100 MB
139 kr
SMS-kod: BB100

500 MB
279 kr
SMS-kod: BB500 

SMS-koden skickas till ett av följande alt.:
1) SMS-nr: 243
2) SMS-nr: 72661 

Zon C

50 MB
139 kr
SMS-kod: CC50 

200 MB
279 kr
SMS-kod: CC200 

SMS-koden skickas till ett av följande alt.:
1) SMS-nr: 243
2) SMS-nr: 72661

 

 

139 kr/paket

149 kr/paket

Zon A

200MB

1GB

Zon B

100MB

500MB

Zon C

50MB

200MB

 

 

Tillhörande länder

Zon A

Albanien, Armenien, Australien, Colombia, Ecuador, Franska Polynesien, Färöarna, Förenade Arabemiraten, Georgien, Ghana, Gibraltar, Hong Kong, Indonesien, Israel, Kazakstan, Kina, Kirgizistan, Kuwait, Laos, Macao,Malaysia, Moldavien, Mongoliet, Montenegro, Nya Zealand, Pakistan, Palestina, Puerto Rico, Ryssland, Saudiarabien, Schweiz, Serbien, Singapore, Sri Lanka, Sydafrika, Tadzjikistan, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina, Uruguay, USA.

Zon B

Argentina, Bahrain, Bangladesh, Brasilien, Burma, Chile, Egypten, Filippinerna, Irak, Japan, Kambodja, Kanada, Kap Verde, Makedonien, Mexiko, Nicaragua, Peru, Qatar, Sydkorea.

Zon C

Afghanistan, Algeriet, Anguilla, Antigua och Barbuda, Aruba, Azerbajdzjan, Bahamas, Barbados, Bonaire, Bosnien och Hercegovina, Botswana, Brittiska Jungfruöarna, Brunei, Darussalam, Caymanöarna, Costa Rica, Curacao, Demokratiska republiken Kongo, Dominica, Dominikanska Republiken, El Salvador, Elfenbenskusten, Grenada, Grönland, Guatemala, Guinea, Guyana, Haiti, Honduras, Indien, Iran, Jamaica, Jemen, Kenya, Marocko, Mauritius, Mocambique, Monaco, Montserrat, Nigeria, Oman, Panama, Paraguay,

Rwanda, Saint Kitts och Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna, Senegal, Surinam, Tanzania, Tchad, Togo, Tunisien, Turks- och Caicosöarna, Uganda, Uzbekistan, Venezuela, Vietnam, Vitryssland, Zambia.