När flyttar ni er hemsida från IdrottOnline?

Många idrottsföreningar som har använt tjänsten hemsida via IdrottOnline har redan flyttat sin hemsida till en ny plattform, men inte alla.
Nu är det bara några månader kvar till den 31 december då de publika hemsidorna via IdrottOnline avvecklas. Om din förening är en av de som står inför ett byte så kan följande svar på supportens mest frekventa frågor vara intressant:  
 
Vad behöver vi göra i IdrottOnline när vi flyttar vår hemsida till ny plattform? 
 
Svar: Den enda ni behöver göra innan ni pekar om er domän till er nya hemsida är att ta bort domänen i IdrottOnline. En enkel instruktion för hur ni gör detta hittar ni här. Observera att det kan dröja upp till en timme innan domänen är borttagen. 
 
Hur loggar jag in i IdrottOnline efter att hemsidan har stängt ner? 
 
 
Varför skickas jag till vår nya hemsida när jag försöker logga in i IdrottOnline? 
 
Ni missade troligen att ta bort domänen i IdrottOnline när ni bytte hemsida. 
 
  1. Logga in på https://login.idrottonline.se 
  2. Gå sedan till https://urlmanagementadmin.idrottonline.se/ och ta bort domänen. Instruktion för hur ni gör det hittar du här
 
Vi kommer inte hinna flytta vår förenings hemsida innan 31 december, vad gör vi? 
 
Om ni inte är klara med bytet av hemsida till den 31 december 2022 behöver ni spara innehållet från nuvarande hemsida senast detta datum. Ett sätt att spara innehållet: 
 
  1. Nyheter och mediafiler kan exporteras via redigera-läget i Idrottonline. Här hittar du instruktioner för hur du går tillväga.
  2. Övrigt innehåll på webbsidorna kan kopieras och klistras in i t ex ett Word-dokument.  
 
Om ni inte har bestämt vilken webbplattform ni ska välja och behöver stöd i processen, kontakta ert specialidrottsförbund för eventuella rekommendationer. 
 
Mer information om avveckling av hemsidor via IdrottOnline hittar du på denna sida.