Hem / Bidrag och stöd / LOK-stöd / Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag

Sista ansökningsdag för höstens aktiviteter är den 25 februari samt för vårens aktiviteter den 25 augusti. Det är viktigt att föreningens ansökan inkommer i tid.

LOK-stödsansökan för våren ska vara inne senast den 25 augusti och ansökan för höstens aktiviteter ska vara inne senast den 25 februari. Enligt LOK-stödsföreskrifterna §8 riskerar en förening att ansökan avslås om den inkommer för sent.

Observera att sista ansökningsdag gäller för både ansökan och eventuell tilläggsansökan. Däremot går det bra att göra en tilläggsansökan under förutsättning att både den och huvudansökan är inskickade senast den 25 februari/25 augusti.

För ansökningar som inkommer efter sista ansökninsdag görs ett avdrag enligt följande:

Ansökan som inkommer...

  • 26 aug - 1 sept respektive 26 feb - 1 mars reduceras med 25%
  • 2 sept - 15 sept respektive 2 mars - 15 mars reduceras med 50%
  • 16 sept - 30 sept respektive 16 mars - 31 mars reduceras med 75%
  • Ansökningar som inkommer fr.o.m. den 1 oktober t.o.m. den 15 december respektive fr.o.m. den 1 april t.o.m. den 15 juni ska avslås.

Observera även att ansökningar som inkommer efter den 15 december respektive den 15 juni då perioderna stängts kommer att avvisas.

Tänk också på att ju tidigare man skickar in sin ansökan, desto större chans har föreningen att få utbetalning av LOK-stöd redan i den första utbetalningen som sker en vecka efter sista ansökningsdag.

Ansökan om LOK-stöd ska göras via föreningens sida på IdrottOnline. Viktigt att tänka på att även om man har närvaroregistrerat sina aktiviteter via IdrottOnline så måste föreningen också öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus