Mötesplatser

Här kan du läsa om de mötesplatser och träffar som vi anordnar för att du ska kunna knyta kontakter och utbyta erfarenheter med andra som jobbar med idrottsevenemang.

Bakom kulisserna på Student-EM i rodd, Jönköping 5-6 september

En gång om året inbjuder Centrum för idrottsevenemang samtliga 72 specialidrottsförbund (SF) till att ta del av ett internationellt idrottsevenemang på plats. Vi får chansen att gå in bakom kulisserna på ett evenemang tillsammans med arrangören och följa pågående arbete under genomförandet. Här kommer du få ta del av hur organisationen och staden arbetat med evenemanget och på plats se hur organisationen fungerar under tävlingarna. Dessutom kommer vi ha tid att utbyta erfarenheter mellan deltagarna i gruppen under de två dagarna.

Den 5–6 september 2019 går resan till Jönköping för Student-EM i rodd med Sveriges Akademiska Idrottsförbund, Svenska Roddförbundet och Destination Jönköping som arrangörer. Mer information och anmälan hittar du här.

Mötesplats idrott och destination, Östersund 16–17 oktober

För sjunde året i rad bjuder vi in SF, distriktsidrottsförbund (DF) och destinationer till två dagar med möten och föreläsningar inom olika kompetensområden. Syftet med de två dagarna är att skapa nya samarbeten, dela erfarenheter och utveckla kompetens i syfte att stärka Sverige som evenemangsland.

Den första dagen ägnas åt korta möten (speed dating) mellan idrott och destination, där chansen till nya samarbeten är stor. Här är det lika intressant för många destinationer att diskutera kring nationella idrottsevenemang som internationella. Kvällen avslutar vi tillsammans med gemensam aktivitet och middag.

Dag två handlar det om kunskapspåfyllning på olika sätt. Referensgruppen för Centrum för idrottsevenemang ansvarar för innehållet i programmet för dag 2. Fullständigt program brukar vara klart i mitten av september.

Inbjudan skickas ut i juni månad till målgrupperna SF, DF och destination. Mer information och anmälan hittar du här. Rekryteringen av deltagande destinationer sköts dels genom utskick till de som tidigare deltagit och dels via DF som har möjlighet att uppvakta och rekrytera destinationerna lokalt.

Varmt välkommen till en mötesplats som gör skillnad. Passa på att skapa nya kontaker och nätverk för framtiden.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus