Hem / Bidrag och stöd / Stöd för idrottsevenemang / Verktyg för arrangörer

Verktyg för arrangörer

Före evenemanget

Inför ert beslut att eventuellt ta hem ett internationellt evenemang har vi tagit fram fakta från andra arrangörers erfarenheter och verktyg som bland annat kan ge er förberedande kunskap om värdet av ert kommande evenemang.

Handledning – Hållbara och vinnande bids
En konkret handledning med förslag på hur ni bäst arbetar för att skapa en bid/ansökning av ett internationellt idrottsevenemang. Vi beskriver hur du kan göra och hur arbetsprocessen ser ut.

Ekonomiskt stöd för bid
Då SF ansöker om ett VM, EM eller en världscupstävling kan ni ansöka om ekonomiskt stöd för förstudie/bids av ett internationellt idrottsevenemang.

Prognosverktyg
Ett kompetensverktyg där ni i dialog med samarbetande parter kan diskutera värdet av ert kommande evenemang. Verktyget är framtaget i samarbete med Göteborg & Co där vi idag utbildat över 400 personer från idrott, destinationer, evenemangsarrangörer och företag. Vi erbjuder kontinuerliga utbildningar både centralt och lokalt.

Hållbara aspekter – faktabank
Att skapa ett mer hållbart idrottsevenemang kan vara en utmaning. I vårt webbverktyg kan du välja mellan en rad olika aspekter som kan ge dig stöd i ert hållbarhetsarbete.

Erfarenhetsbank
Ta del av erfarenheter från tidigare internationella idrottsevenemang inför ert eget arbete.

Legacy av idrottsevenemang
Att planera för vad som ska bli arvet eller legacyn av evenemanget är möjligtvis svaret på varför ni ska genomföra det. Det är en av de viktigaste frågorna för alla parter i det gemensamma arbetet med evenemanget. Här får du ett förslag på en modell att använda i den forskningsrapport som är framtagen 2019 av Göteborgs universitet på uppdrag av RF.

När ni vunnit hem evenemanget

Vinnande evenemang
En utbildning för er styrgrupp/arbetsgrupp som vi tillsammans skräddarsyr efter ert evenemangs förutsättningar. Under en dag går vi tillsammans igenom evenemangens värdegrund, mål, vision och roller så att alla har en gemensam bild. Utbildningen genomförs i SISU Idrottsutbildarnas regi som kan ge er ett unikt stöd genom hela processen. Centrum för idrottsevenemang subventionerar utbildningen och kommer i dialog med SF planera utbildningens innehåll. Vi rekommenderar att du/ni genomför utbildningen tidigt i processen för att skapa en stabil grund. Skicka intresseanmälan

Handledning – Hållbara och vinnande evenemang

Här ger vi dig råd och tips på hur man bäst arbetar med evenemanget från att det är beslutat till att det är genomfört. Läs vad representanter från idrott och destination kom fram till i en workshop, byggd på erfarenheter och stor kunskap från flera arrangörer.

Evenemangsutbildningsmaterial
Utbildningsmaterial från SISU Idrottsböcker som utgör ett stöd för den lilla som stora evenemangsorganisationen.

Värdskapsutbildning
Ett stöd från SISU Idrottsböcker för att utbilda era volontärer.

Idrottsplan
Ett projektledarverktyg som är enkelt och anpassat för ett idrottsevenemang. I webbversionen får du styrning och organisation på hela evenemanget. Kan i princip används till alla aktiviteter i föreningen.

Utvärdering
En utvärdering kan syfta till att förbättra ett pågående projekt eller att göra bokslut över en genomförd verksamhet. När ni väljer att utvärdera ert evenemang är det viktigt att konkretisera vad och varför ni vill utvärdera samt vad ert syfte är och vem utvärderingen är till för. Ni kan även använda utvärderingen som en strategisk metod för att stödja det pågående projektet och på det sättet bidra till förbättring av evenemanget. Läs mer om genomförda utvärderingar i vår Erfarenhetsbank.

Leveransadress:
Östgötagatan 98 D
116 64  Stockholm
för företagspaket och transporter till Idrottens Hus