Hoppa till sidans innehåll

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlade organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.

Hitta ditt distriktsförbund (DF)

Länkar till idrotten

  • Uppdaterad: 21 JAN 2014 15:48

SISU Idrottsutbildarna - idrottens studieförbund

BosönBosön är idrottens kraftcentrum. Här satsar elitidrotten med utbildningar, tester och träning. Hit kommer idrottsföreningar för att träna och inspireras. Bosön är också en unik mötesplats för utveckling och växande i idrottens miljö. Här hålls möten och konferenser i en kreativ atmosfär av laganda och utmaningar. På Bosön kan förlägga konferenser och vässa formen på samma plan som elitlagen, ta del av insikter och erfarenheter från idrottens främsta namn, och inspireras av den aktiva miljön.

RiksidrottsmuseetRiksidrottsmuseet skildrar idrottsrörelsen från forntid fram till i dag. Vi erbjuder visningar och filmvisningar till skolklasser som hjälper dig att uppnå flera av målen i kursplanen inom ämnena idrott och hälsa, historia, samhällskunskap, media och bild. Vi har även förslag på övningar och tips på hur du kan planera besöket med din skolklass på egen hand. Du kan också testa hur det känns när du rör dig – svindlande och härligt eller långtråkigt och arbetsamt? Lyssna på ljud från idrottens värld, testa klätterväggen, se idrottare i rörelse och känn på olika material i kläder och idrottsutrustning. 

Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) - ansvarig för de olympiska frågorna i Sverige. 

Sveriges Paralympiska kommitté (SPK)arbetar inför och under spelen för att skapa de förutsättningar som gör att paralympierna i truppen kan prestera sitt allra bästa.

SISU Idrottsböcker - är idrottens förlag. Böcker och digitala produktioner i vårt sortiment bidrar både till att utveckla idrotten och till att förbättra livskvalitet och hälsa hos den breda allmänheten.

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss