Hoppa till sidans innehåll

Idrottsfest i Hagaparken i år igen

2014-04-18 14:16

Söndagen den 7 september blir det idrottsfest för barn- och ungdomar när Idrottens dag i Hagaparken för andra året i följd.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:42

Idrottens dag i Hagaparken, idrottsdagen som har prins Daniel som initiativtagare och ska locka fler unga till idrottande, arrangeras i år igen. I fjol tog sig runt 12 000 besökare till parken i Stockholm för premiären av Prins Daniels lopp och för att prova på några av de 30 idrotter som fanns på plats. I år blir Prins Daniels lopp ännu större när maxtaket utökas från 700 till 1 500 deltagare. Anmälningsperioden är nu öppen och först till kvarn gäller. 

Till anmälan Prins Daniels lopp >>

– Det var en fantastisk dag förra året. Många barn fick chansen att springa sitt första lopp och prova på flera idrotter. Alla tillfällen som uppmärksammar barn- och ungdomsidrott är viktiga, och jag hoppas på en minst lika bra idrottsdag i år där fler unga lägger grunden för ett livslångt idrottsintresse, säger Karin Mattsson Weijber, ordförande i Riksidrottsförbundet. 

Det här är Idrottens dag i Hagaparken

Prins Daniels lopp
Ett gratis löparlopp för barn i åldrarna 6-12 år. Ingen vinnare utses, alla får medalj och t-shirt för sina insatser. Anmälningsperioden är öppen och först till kvarn gäller. I fjol fylldes platserna upp på ett fåtal veckorså anmäl ditt barn i god tid. 

Prova på  
Från Koppartälten ända ner i vattnet i Brunnsviken arrangerar lokala idrottsföreningar prova på-aktiviteter. 

Läs mer om prova på >>

Hagaloppet
Även vuxna och ungdomar i åldrarna 13-15 år har chansen att springa i Hagaparken. Hagaloppet är ett motionslopp som sträcker sig antingen fem kilometer eller en mil. Passar bland annat bra som uppladdning till halvmaran som hålls veckan därpå. Ej gratis.  

Till anmälan >>

Var
Hagaparken, intill Koppartälten.  

När
Söndag 7 september, kl. 10.00-16.00

Skribent: Wilhelm Magnusson Wigardt
Epost: This is a mailto link

Postadress:Riksidrottsförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress: Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Facebook Gilla oss