Hem / Sök

Sök

Totalt 29 resultat för Björn Eriksson
(2019-06-14)
Björn Eriksson om sin roll som ordförande och arbetet med välkomnande, trygga, säkra och stämningsfulla idrottsevenemang för alla.

(2019-06-02)
Riksidrottsmötet i Jönköping inleddes med många glada möten, återseende av goda idrottsvänner, engagerade diskussioner och argumentation inför olika beslut.

(2016-06-07)
Idrottsrörelsens traditionella logik är i grunden ganska enkel. Du börjar träna i en idrottsförening, i de allra flesta fall för att du tycker att det är roligt, i vissa fall för att dina föräldrar vill att du ska tycka det är roligt, men då slutar du förmodligen ganska snart. Du tränar på och blir allt bättre, vinner ibland och förlorar ibland med gör framför allt bättre resultat. Blir du tillräckligt bra så satsar föreningen på dig, du kanske kommer med i A-laget/truppen. Och kanske ännu längre.

(2016-06-07)
KRÖNIKA: Det har länge varit den allmänna uppfattningen, inte bara inom idrottsrörelsen, utan också bland folk i allmänhet och bland politiker och andra beslutsfattare, att idrott i förening ger mervärden som gemenskap, demokrati och social fostran. Dryga tre miljoner medlemmar, ett statligt idrottsstöd på nästan två miljarder och ett kommunalt stöd till landets idrottsföreningar på betydligt mer talar sitt tydliga språk. Och vi har inom svensk idrott lugnt kunnat luta oss tillbaka i förvissning om vår egen förträfflighet.

(2019-05-13)
Riksidrottsförbundet, Myndigheteten för samhällsskydd och beredskap och Polismyndigheten ska i en särskild satsning förebygga och försvåra för attacker på idrottsevenemang.

(2016-06-07)
Mycket snack och lite verkstad – det finns säkert en och annan som fått det talesättet i huvudet efter att ha läst om Svensk idrotts strategiarbete, till exempel i mina krönikor, den senaste tiden. Och det ligger nära till hands. Vi har historiskt varit väldigt duktiga på att skriva vackra program, policys och planer, men inte alltid lika bra på att se till att de blir omsatta i verklighet.

(2016-06-07)
KRÖNIKA: De flesta av oss förknippar idrott med positiva känslor – som välmående, glädje och gemenskap. Det är vad vi själva upplevt och sett att våra barn fått uppleva. Men idag förknippas idrotten ibland, och på senare tid allt oftare, också med negativa företeelser som supportervåld, matchfixing och doping. Företeelser som alla i många fall har ett samband med organiserad brottslighet.

(2016-06-07)
KRÖNIKA: Vet du vem Evelina Koch är? Jag måste skamligt nog erkänna att jag nog inte heller skulle kunna svara på den frågan utan att kolla först. Hon ägnar sig åt draghundsport, en av 71 olika idrotter i RF-familjen. Förra året blev hon, tillsammans med sina hundar, världsmästare i långdistans, en av cirka 250 idrottsgrenar organiserade av de 71 förbunden. Det tog för övrigt henne och hundarna två dagar och tio timmar att genomföra det 50 mil långa loppet. En fantastisk prestation!

(2019-09-13)
Matchfixing är ett problem som inte stannar vid landsgränser. Idag har de nordiska idrottsförbunden beslutat att öka samarbetet ytterligare genom gemensamma regelverk för avstängningar över landsgränser.

(2018-08-27)
KRÖNIKA: Avskyvärda avslöjanden och hot mot idrotten men också en påbörjad utveckling och starkt engagemang och intresse att delta och bidra. Björn Eriksson summerar här 2016 och önskar ett gott nytt idrottsår.