Hem / Sök

Sök

Totalt 104 resultat för Evenemang
(2020-01-16)
Att arrangera internationella mästerskap är viktigt för svensk idrott på flera sätt. Evenemang kan skapa glädje och gemenskap, tillväxt och stolthet. Samtidigt stärks bilden av Sverige utomlands. Vad är aktuellt just nu och på vilket sätt arbetar RF?

(2019-06-20)
Kan evenemang skapa bestående värden för framtiden? Finns det något kvar att ta vara på när lamporna släcks? Ny forskningsrapport visar på effekter evenemang kan lämna efter sig samtidigt som en ny modell för arbetet presenteras.

(2019-06-01)
Idrottens och besöksnäringens gemensamma arbete för fler internationella idrottsevenemang till Sverige får tydligt gehör i den utredning som nu lämnas till näringsminister Mikael Damberg.

(2016-06-07)
I helgen startade ett nytt internationellt evenemangsår i Sverige med EM i shorttrack i Malmö. Det var bara början. Resten av 2013 bjuder den svenska idrottspubliken på en blandad godispåse av internationella idrottsevenemang där några elefanter sticker ut. Här hittar du hela listan.

(2019-06-24)
Idag har det röstats och arrangemanget av OS och Paralympics har tilldelats Milano/Cortina, Italien.

(2016-06-07)
I Mariestad bestämde sig några av damerna i golfklubben för att återigen få fart på damkommittén vilket blev ett uppskattat beslut. Boden BK ordnar aktiviteter för nyanlända. Läs om dessa och några av alla andra föreningsaktiviteter, och initiativ från runt om i landet.

(2016-10-13)
I år slår vi nytt deltagarrekord – igen. Närmare 110 personer från 25 specialidrottsförbund, 31 destinationer/regioner och 12 distriktsidrottsförbund är anmälda till mötesplatsen Idrott och destination som arrangeras av Riksidrottsförbundet. En fantastisk uppslutning där syftet är att i samverkan skapa förutsättningar för ännu fler hållbara internationella idrottsevenemang i Sverige – kanske blir det EM eller VM i just din stad.

(2019-10-09)
Upplevelseinstitutet har på uppdrag av Riksidrottsförbundet och Malmö stad utvärderat SM-veckan sommar i Malmö. Analysen visar på ett fortsatt stort intresse och en hög turistekonomisk omsättning för evenemanget.

(2016-06-07)
Sommarens fotbolls-EM i Sverige blev en succé. Inte bara sett till antal besökare och den turistekonomiska omsättningen utan också till hur evenemanget påverkade allt från de direkt berörda volontärerna till flick- och pojkspelare, kommunerna och deras invånare. Det visar Svenska Fotbollförbundets och Riksidrottsförbundets utvärdering som presenterades i dag i Göteborg.

(2018-08-27)
Intresset för att skapa internationella evenemang i Sverige är stort. Under 2017 anordnades över 50 evenemang i olika städer spridda i städer från söder till norr. Då intresset för internationella evenemang växer sig allt större i världen är det viktigt att se till att idrotten hänger med i svängarna. Verktyget Event impact calculator hjälper till att beräkna ett evenemangs effekt på samhället ur ett ekologiskt, socialt och ekonomiskt perspektiv.