Hem / Sök

Sök

Totalt 106 resultat för Idrottslyftet
(2016-06-07)
I Österåkers kommun sjuder det av kreativ samverkan mellan skolor och idrottsföreningar. Men också mellan de olika idrottsföreningarna som genom de olika Idrottslyftsaktiviteter träffar varandra. rf.se besökte Söraskolan i Åkersberga som tillsammans med ett antal olika idrottsföreningar för andra året i rad arrangerade en prova på-dag.

(2016-06-07)
Den 15 september invigs Järnvägens Bågskytteanläggning i Tomta, utanför Hallsberg. En helt unik byggnad i Sverige med inomhushall och en skjutpaviljong där 30 skyttar kan skjuta samtidigt. Järnvägens Bågskytteförening vill hålla sig kvar på toppen av tävlingseliten i och också bli en center för bågskytte i landet.

(2016-06-07)
Alltför många studenter tappar sin idrott från hemmaorten när de börjar studera. Det ville Halmstad Studentidrottsförening, med projektanställda Anna Hulander, ändra på. Soffpotatisar ska upp ur soffan och studenter ska hitta till idrottsföreningar.

(2016-06-07)
Varför uppfinna hjulet på nytt gång på gång när det är både tidsödande och energikrävande? 15 idrottsföreningar har fått medel genom Idrottslyftet för att göra sina idrotter ännu mer tillgängliga och öka mångfalden. I januari samlades de på Bosön för att prata framgångsfaktorer. rf.se pratade med Sorsele IF och frågade vad de lärt sig av de andra föreningarna.

(2016-06-07)
Försommarsolen gassar, forsen i Hosjöholmen ett par kilometer utanför Falun i Dalarna är lagom ström och bussen från staden har precis stannat vid vägen 200 meter ovanför Falu Kanotklubbs anläggning. 40 ungdomar, som kommit som ensamma flyktingbarn till Sverige, ska för första gången prova på forspaddling.

(2016-06-07)
Mer än dubbelt så många medlemmar på sju år. Idag är Svedala Tennisklubb större än fotbollsklubbarna i kommunen och nu jobbar föreningen i Skåne för att utöka hallen med ytterligare tre banor, för att alla barn och ungdomar som vill ska kunna tennis. rf.se ringde upp klubbchefen Lars Sonesson för att ta reda på vad som varit framgångsfaktorn.

(2016-06-07)
Succéåren för Uppsala Akademiska Roddarsällskap ligger några år tillbaka i tiden. Nu tar föreningen nya tag för att få ett välbehövligt uppsving. Medlemsantalet i stort ska öka och även antalet kvinnliga roddare. Målet är ett nytt SM-guld nästa år i samband med att föreningen fyller tjugo år.

(2016-06-07)
När en handbollsepok gick i graven krävdes nya tag för att skapa en ny generation handbollsspelare. För två år sedan startade Svenska Handbollförbundet Handbollskaravanen för att öka intresset för handboll inför herr-VM på hemmaplan i Malmö 2011. Och nog rullar det på.

(2016-06-07)
Ungdomsverksamheten inom Lidingö Triathlon var för tre år sedan liten, nästan obefintlig. Idag finns det tre träningsgrupper och ett 30-tal aktiva. Lotta Bertilsson säger att det är medel från Idrottslyftet som gjort det möjligt.

(2016-06-07)
Örebro Kumla Jetracing har en alldeles egen sjö, Norrtorpssjön i Kumla. Tack vare Idrottslyftet har man bland annat haft möjlighet att köpa in en vattenskoter att låna ut till alla som vill prova på sporten.

Leveransadress:

Östgötagatan 98 D
116 64 Stockholm för företagspaket och transporter