Hem / Sök

Sök

Totalt 106 resultat för Idrottslyftet
(2016-06-07)
I Österåkers kommun sjuder det av kreativ samverkan mellan skolor och idrottsföreningar. Men också mellan de olika idrottsföreningarna som genom de olika Idrottslyftsaktiviteter träffar varandra. rf.se besökte Söraskolan i Åkersberga som tillsammans med ett antal olika idrottsföreningar för andra året i rad arrangerade en prova på-dag.

(2016-06-07)
Den 15 september invigs Järnvägens Bågskytteanläggning i Tomta, utanför Hallsberg. En helt unik byggnad i Sverige med inomhushall och en skjutpaviljong där 30 skyttar kan skjuta samtidigt. Järnvägens Bågskytteförening vill hålla sig kvar på toppen av tävlingseliten i och också bli en center för bågskytte i landet.

(2016-06-07)
Alltför många studenter tappar sin idrott från hemmaorten när de börjar studera. Det ville Halmstad Studentidrottsförening, med projektanställda Anna Hulander, ändra på. Soffpotatisar ska upp ur soffan och studenter ska hitta till idrottsföreningar.

(2016-06-07)
Varför uppfinna hjulet på nytt gång på gång när det är både tidsödande och energikrävande? 15 idrottsföreningar har fått medel genom Idrottslyftet för att göra sina idrotter ännu mer tillgängliga och öka mångfalden. I januari samlades de på Bosön för att prata framgångsfaktorer. rf.se pratade med Sorsele IF och frågade vad de lärt sig av de andra föreningarna.

(2016-06-07)
Ungdomsverksamheten inom Lidingö Triathlon var för tre år sedan liten, nästan obefintlig. Idag finns det tre träningsgrupper och ett 30-tal aktiva. Lotta Bertilsson säger att det är medel från Idrottslyftet som gjort det möjligt.

(2016-06-07)
Örebro Kumla Jetracing har en alldeles egen sjö, Norrtorpssjön i Kumla. Tack vare Idrottslyftet har man bland annat haft möjlighet att köpa in en vattenskoter att låna ut till alla som vill prova på sporten.

(2016-06-07)
Sol, palmer och beachvolleyboll. 226 ton tvättad sand ligger redo i Gävle för att ta emot såväl motionsspelare som eliten i beachvolleyboll. Anläggningen är en av få inomhushallar i Sverige och hoppas bli ett stort kliv framåt för sporten på en ort där volleyboll inte är riktigt etablerat.

(2016-06-07)
Varje torsdagkväll träffas cirka tio ungdomar i en bowlinghall i Jakobsberg norr om Stockholm. Genom skolsamarbeten och ”Nybörjarslussen” har "Laget" växt och trots att andra bowlingklubbar har många fler aktiva i sin ungdomsverksamhet är Playbowl Club Järfällas juniorer både lovande och framgångsrika.

(2016-06-07)
Upp emot 25 barn och ungdomar går på friidrott hos Eskilstunas Friidrottsförening varje vecka. Alla har de en psykisk funktionsnedsättning som gör att just deras träning behöver anpassas. Men det är precis det föreningen gör med ”Idrott kan göra skillnad".

(2016-06-07)
Försommarsolen gassar, forsen i Hosjöholmen ett par kilometer utanför Falun i Dalarna är lagom ström och bussen från staden har precis stannat vid vägen 200 meter ovanför Falu Kanotklubbs anläggning. 40 ungdomar, som kommit som ensamma flyktingbarn till Sverige, ska för första gången prova på forspaddling.