Sök efter innehåll på hemsidan.
Totalt 93 resultat för
93 på rf.se, 0 på svenskidrott.se, 0 på sisuidrottsutbildarna.se
(2016-06-07)
Umeå Universitet, Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH)/Kungliga Tekniska högskolan (KTH) och Göteborgs Universitet/Chalmers får möjlighet att bli Riksidrottsuniversitet från och med hösten 2015 efter ett beslut i Riksidrottsstyrelsen, RS.

(2016-07-15)
Svensk Antidoping, Internationella simförbundet (FINA) och 14 andra ledande antidopingorganisationer tillkännager idag den fortsatta framgången av ett globalt dopingkontrollsamarbete inför förberedelserna inför olympiaden i RIO. Deltagande organisationer har arbetat tillsammans med att utveckla en omfattande, rättvis och strategisk kontrollplan att genomföras sex månader innan olympiaden.

(2019-06-01)
För att kontrollera uppgifter om misstänkt möjlighet att manipulera dopingprover har Svensk Antidoping gjort egna tester på de nya urinbehållarna.

(2016-06-07)
Beroendecentrum Stockholm och Riksidrottsförbundet har inlett ett samarbete för att behandla och förebygga psykisk ohälsa hos elitidrottare under och efter karriären. Som ett första steg öppnar Mottagningen för Elitidrott och Hälsa i Stockholm den 1 februari. Verksamheten börjar i liten skala med att ta emot elitidrottare/ledare över 18 år som befinner sig på landslagsnivå eller precis har avslutat sin karriär.

(2016-06-07)
En svensk-kanadensisk-brittisk doktor i fysiologi med erfarenhet från svensk myndighetsutövning, strategisk analys, klinisk forskning och idrott blir ny chef för Svensk Antidoping efter sommaren då Matt Richardson tar över efter Håkan Nyberg som går i pension.

(2016-06-07)
Markus Johansson fascinerades över hur läkemedel verkar på kroppen och drömde om att studera medicin. Han är också en av Sveriges bästa släggkastare. På Idrottsgalan var han en av 55 idrottare som fick ta emot på Riksidrottsförbundets och Svenska spels elitidrottstipendium. Nu kan han ägna sig åt båda sina karriärer fullt ut.

(2016-09-08)
KRÖNIKA: Onsdagen den 7 september inleds nästa stora så kallade multisportevenamang i elitidrottens värld. Det är dags för paralympierna att inta Rio de Janeiros arenor, gator, vatten och den numera paralympiska byn. När spelen avgörs mellan den 7:e och 15:e september kommer Sverige att delta i 15 idrotter. SVT sänder 250 timmar och det finns goda förutsättningar för oss alla att följa såväl evenemanget som helhet som våra svenska paraidrottares framfart.

(2016-10-04)
Triangelmottagningen i Malmö och Riksidrottsförbundet (RF) har inlett ett samarbete för att behandla och förebygga psykisk ohälsa hos elitidrottare under och efter karriären. Mottagning för Elitidrott och Hälsa Syd öppnade officiellt den 1 september.

(2016-08-05)
I dag inleds OS i Rio, ett OS som liksom vinterspelen i Sotji för två år sedan, kantats av diskussioner kring usla arbetsvillkor, slöseri med både pengar och natur och umbäranden för befolkning som råkat komma i vägen för storvulna OS-planer. Med andra ord bristande ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

(2016-06-07)
Caroline Jönsson var under många år given målvakt i det svenska landslaget. Men som alla andra landslagsstjärnor har hon annan sida än fotbollsspelaren Caroline. Till våren har hon läst klart psykologprogrammet i Umeå. Innan Idrottsgalan pratade hon på Bosön med årets elitidrottsstipendiater om hur det är att kombinera en idrottskarriär med studier eller arbete.