Sök efter innehåll på hemsidan.
Totalt 93 resultat för
93 på rf.se, 0 på svenskidrott.se, 0 på sisuidrottsutbildarna.se
(2017-01-12)
På måndag den 16 januari ska hela 49 av de 75 elitidrottare som har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium få kliva upp på Idrottsgalans scen för att ta emot stipendiet.

(2016-06-07)
Fler idrottsledare än någonsin har sökt idrottens elittränarutbildning (ETU). Basketlandslagets tränare Lars Johansson har tidigare gått utbildningen och berättar att den givit honom en trygghet i ledarrollen och hur den är en möjlighet till utbyte mellan tränare från olika idrotter. Nu får för första gången ledarna även högskolepoäng för utbildningen, som SISU Idrottsutbildarna och Gymnastik och Idrottshögskolan (GIH) i år arrangerar.

(2016-06-07)
Riksidrottsförbundet har tagit fram en policy med vägledning för idrotten i arbetet mot matchfixing. Tillsammans med underlag för spelar- och domaravtal, tävlingsbestämmelser och en checklista är detta ett första steg mot en idrott fri från uppgjorda matcher och spelfusk.

(2019-06-01)
Riksidrottsförbundet lanserar "46 aspekter av hållbarhet" för att sprida fakta, kunskap och idéer och inspirera arrangörer att skapa mer hållbara idrottsevenemang.

(2016-06-07)
Stefan Lövgren hade en lång elitkarriär och som kapten ledde han handbollslandslaget genom flera stora mästerskap. Idag leder han istället landslagen från ett kontor och har precis varit med och vunnit hem EM 2020 för herrar till Sverige. Utanför jobbet är det fullt upp med barnens idrott.

(2017-02-21)
I dag håller Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska Kommitté och Parasport Sverige ett informationsmöte om OS och Paralympics för specialidrottsförbunden. Stockholms stad medverkar för att informera om konceptet och förutsättningarna för OS och Paralympics 2026 i Stockholm, Åre och Falun.

(2016-06-07)
Få frågor väcker intresse, åsikter och uppmärksamhet som den om hur resan från barnåren till elitidrottare på internationell nivå ska se ut. I rapporten Vägarna till landslaget har ett forskarteam, på uppdrag av Riksidrottsförbundet, genomfört en enkätstudie med nära 330 landslagsutövare i 39 idrotter.

(2016-06-07)
Snabba och dramatiska viktminskningar kan leda till sämre prestation och hälsa. Men genom att minska i vikt gradvis kan en idrottare till och med förbättra prestationen. Roddaren Cecilia Lilja har nått framgång tillsammans med Emma Fredh genom att optimera sitt energiintag.

(2016-06-07)
Nu har OS dragit igång i Sotji och hela Sverige håller tummarna för många medaljer. Men den internationella konkurrensen blir tuffare varje år. Till senaste Elitidrottskonferensen på Bosön kom föreläsare från hela världen. David Fletcher från Loughborough University talade om mental förberedelse.

(2018-08-27)
För att kontrollera uppgifter om misstänkt möjlighet att manipulera dopingprover har Svensk Antidoping gjort egna tester på de nya urinbehållarna. Testerna visade att behållarna gick att öppna efter nedfrysning. Svensk Antidoping stoppar därför all användning av dessa behållare.