Sök efter innehåll på hemsidan.
Totalt 105 resultat för
105 på rf.se, 0 på svenskidrott.se, 0 på sisuidrottsutbildarna.se
(2016-06-07)
Riksidrottsförbundet tillsätter, i samarbete med Sverige Olympiska Kommitté, Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska kommitté, en utredning som ska titta på närmare på de ekonomiska möjligheterna till att arrangera Vinter-OS och Paralympics i Stockholm 2022.

(2016-07-25)
IOK väljer att överlämna ansvaret till respektive idrott om ryska idrottare ska få delta i OS. Ett beslut som Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet beklagar.

(2016-06-07)
Under förra helgen intog SportAccord S:t Petersburg. På plats fanns representanter för Riksförbundet och satsningen Sweet Spot Sweden för att visa upp Sverige som ett bra evenemangsland. Målet var att Sveriges medverkan ska gynna alla förbund och destinationer som vill organisera idrottsevenemang i framtiden.

(2016-06-07)
I helgen avslutades världens första student-VM i amerikansk fotboll i Uppsala. Spelet höll världsklass och webb-sändningarna från sista matchen mellan Mexiko och Japan sågs av runt 100 000 personer. Intresset var klart större utomlands. I Sverige vaknar publiken för amerikansk fotboll långsamt.

(2016-06-07)
Samtidigt som ett VM i skidor dundrar genom Falun tar framtida mästerskap i Sverige form bakom kulisserna. Det är förhoppningen med idrottens och besöksnäringens strategi för internationella evenemang vars samordningsgrupp träffades på torsdagen. Idrottsminister Gabriel Wikström och närings- och innovationsminister Mikael Damberg var med på mötet.

(2016-06-07)
Svensk idrott måste i alla sammanhang stå upp för sin värdegrund baserad på demokrati, delaktighet, glädje, gemenskap, rent spel och alla människors lika värde och rätt att vara med. Detta ska vara lika närvarande i vårt internationella deltagande som på hemmaplan, trots att man i vissa länder kan uppfatta det som politiska ställningstaganden. Det skriver RF:s ordförande Björn Eriksson och generalsekreterare Birgitta Ljung i en debattartikel i dagens Aftonbladet.

(2018-08-27)
Idrottens och besöksnäringens gemensamma arbete för fler internationella idrottsevenemang till Sverige får tydligt gehör i den utredning som nu lämnas till näringsminister Mikael Damberg.

(2016-06-07)
I dag drar fotbolls-EM för damer igång. Intresset har varit mycket stort med över 100 000 sålda biljetter. För de lokala klubbarna, och särskilt deras unga spelare, erbjuder turneringen en unik möjlighet att få uppleva fotbollsfebern i sina hemstäder.

(2019-06-01)
Riksidrottsförbundet stärker svensk idrotts internationella arbete.