Sök efter innehåll på hemsidan.
Totalt 318 resultat för
318 på rf.se, 0 på svenskidrott.se, 0 på sisuidrottsutbildarna.se
(2016-06-07)
Konkurrensverkets beslut som tvingar Svenska Bilsportförbundet (SBF) att ändra sina tävlingsregler strider mot den grundlagsskyddade föreningsfriheten. Det är ett av huvudargumenten när SBF idag lämnar in sitt slutgiltiga överklagande till Marknadsdomstolen.

(2019-06-01)
Stillasittandet, ökande hälsoklyftor och växande segregation kan minskas genom hållbar stadsutveckling. Det skriver Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna i Dagens samhälle.


(2019-06-01)
Under hösten genomförs Idrottens dag på över 30 platser runtom i Sverige. Det är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas nya satsning för att fler ska kunna och vilja idrotta hela livet.

(2019-05-16)
Elaine Eksvärd anklagar mig i en krönika i Göteborgs Posten den 14 maj för att bryta mot lagen och att inte vilja ta ansvar för att skapa en trygg idrott.

(2016-06-07)
Statens stöd till idrottsrörelsen ligger kvar på samma nivå som 2010. Trots socialdemokratiska löften under valrörelsen om en höjning blev det ingen sådan när budgeten presenterades idag. Riksidrottsförbundets ordförande Karin Mattsson Weijber är besviken.

(2016-06-07)
Piteå HIF har gjort det. Västerviksortens Ryttarförening, Falkenbergs Hockey Klubb och Tullus SG likaså. De och över 150 andra idrottsföreningar har mailat till EU kommissionen och berättat varför de vill få behålla dagens momsundantag för ideella föreningar. Har din förening mailat? Ni har fram till den 31 maj på er.

(2016-06-07)
Tillsätt en parlamentarisk utredning för att se över hur föreningslivet i framtiden ska kunna fortsätta spela en viktig roll i samhället. Idag uppmanar ordförandena i sju organisationer i ett brev riktat till idrottsministern och ministern för det civila samhället och en debattartikel i Dagens Nyheter regeringen att ta sitt ansvar för föreningslivets framtida förutsättningar.

(2016-06-07)
Erik Strand meddelande idag att han slutar som generalsekreterare för Riksidrottsförbundet (RF) och SISU Idrottsutbildarna. Riksidrottsstyrelsens vice ordförande Birgitta Ljung kommer att träda in som tillförordnad generalsekreterare tills en efterträdare är utsedd.

(2016-06-07)
Statens stöd till idrotten blir i princip oförändrat jämfört med förra året. Det var regeringens besked till idrottsrörelsen när den presenterade sin budgetproposition idag. Statsstödet, som fördelas via Riksidrottsförbundet, kommer att ligga kvar på drygt 1,7 miljarder kronor. Regeringen föreslår heller ingen egentlig ökning de kommande åren vilket innebär att stödet fortsätter att urholkas. Och det betyder i praktiken minskade resurser för både barn- och ungdomsidrotten och elitidrotten.