Sök efter innehåll på hemsidan.
Totalt 202 resultat för
202 på rf.se, 0 på svenskidrott.se, 0 på sisuidrottsutbildarna.se
(2016-06-07)
Mycket snack och lite verkstad – det finns säkert en och annan som fått det talesättet i huvudet efter att ha läst om Svensk idrotts strategiarbete, till exempel i mina krönikor, den senaste tiden. Och det ligger nära till hands. Vi har historiskt varit väldigt duktiga på att skriva vackra program, policys och planer, men inte alltid lika bra på att se till att de blir omsatta i verklighet.

(2016-06-07)
Kunskaper och erfarenheter från idrotten hjälper barn och ungdomar med funktionshinder att utvecklas motoriskt, känslomässigt och mentalt. – Genom att arbeta med hela människan kan idrottare nå bättre resultat och barn och ungdomar bättre rörelsemönster vilket underlättar för skolarbetet, förklarar Susanne Wolmesjö, lärare idrottsfolkhögskolan Bosön.

(2018-08-27)
Tillsammans med sju kända idrottare lanserar Riksidrottsförbundet #minandraidrott. Målet med satsningen är att höja kunskapen om positiva effekter av att hålla på med många olika idrotter, särskilt som ung, och flagga för att tidig specialisering kanske inte är rätt väg.

(2016-06-07)
Många barn når inte målen för simkunnighet. Därför arrangerar Svenska Simförbundet och Svenska Livräddningssällskapet utbildning riktad till de grupper där vattenvanan är särskilt låg. Grindstuskolan i Vårby Gård är en av de skolor som deltar i projektet.

(2017-04-14)
Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson skriver på Aftonbladet debatt om vikten av rörelse genom hela livet. Forskning visar att det bästa och mest kostnadseffektiva sättet att få fler att må bättre är att fler idrottar och är fysiskt aktiva.

(2016-06-07)
På lördag startar Utbildningsradions (UR) satsning ”Idrottens himmel och helvete” om barn- och ungdomsidrotten. Den kommer att sändas i Sveriges Television (SVT), Sveriges Radio och på UR Play. Serien är en möjlighet för tränare, ledare, föräldrar och alla som jobbar bland barn och ungdomar inom idrotten , att diskutera viktiga frågor som selektering, utanförskap, träning och vilka drivkrafter som styr idrottandet.

(2018-08-27)
Regeringen har idag presenterat uppdrag till Skolverket angående mer rörelse i skolan. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson är positiv men menar också att det är bråttom. Våra barn behöver rörelse nu.

(2018-08-27)
I dag släpps Barnens spelregler, som tagits fram av Riksidrottsförbundet och Bris. Det är en bok med sju regler som fungerar som stöd till både barn och idrottsledare och vänder sig till alla, vem de än är och oavsett vilken idrott de ägnar sig åt.

(2016-06-07)
Utbildningsradion fortsätter sin djupdykning i barn- och ungdomsidrotten med ”Tränarens himmel och helvete”. Serien ska lyfta konstruktiva lösningar på idrottens utmaningar. I det första avsnittet får tittarna möta Svenska Basketbollförbundets Azuka Nnamaka. Hon berättar om Easy Basket, där barnen får idrotta på sina egna villkor och utveckling kommer före resultat.

(2016-06-07)
I september arrangerade Bålsta Gymnastikklubb, tillsammans med Polarna och Nattvandrarna, öppet hus med nattgympa för ungdomar. Många kom för att röra på sig i sin egen takt och nu planerar föreningen ännu en kväll fylld av parkour, volter och dans.