Fler än 100 mästare koras på SM-veckan

Idag drar SM-veckan vinter i Skövde igång. Stjärnor och framtidens stjärnskott gör upp om medaljerna i 16 idrotter då fler än 100 nya svenska mästare ska koras på ett av Sveriges största, årligen återkommande, idrottsevenemang. Det är den tolfte vinterveckan i ordningen och första gången Skövde står som värd.

Sidan uppdaterades: 15 augusti 2023

SM-veckan äger rum 31 januari – 5 februari. Billingen Skövde, Arena Skövde, Lillegården och Falköpings motorstadion är de arenor där SM-tävlingar i bland annat längdskidor, draghund, cykeltrial, e-cykel och virtuell bilsport kommer att avgöras.

Det blir idrott i toppklass när SM-medaljerna ska fördelas. Calle Halfvarsson och Anna Dyvik (längdskidor), Anna Swenn Larsson och Aaron Lindström (parallellslalom) Pontus Tidemand (rallysprint), världsrekordhållaren Eddie Berglund (styrkelyft), flerfaldiga VM-medaljörer Jessica Häggqvist (draghund), världsmästaren och bowlingprofilen Lena Sulkanen, regerande europamästaren Jonna Malmgren (brottning) och Peter Hügglow (boccia) med över 90 SM-guld är bara några av de idrottsstjärnor som mäter sina krafter under veckan.

Idrotterna på SM-veckan i Skövde:

 • Boccia
 • Boule
 • Bowling
 • Brottning
 • Cykeltrial
 • Danssport
 • Draghund
 • E-cykel
 • Kyokushin
 • Längdskidor
 • Parallellslalom
 • Rallysprint
 • Simulatorgolf
 • Styrkelyft
 • Virtuell bilsport
 • X-trial

Följ SM-veckan

På smveckan.se hittar du info om idrotterna, program och nyheter. Här finns det fullständiga programmet

Resultat, deltagar- och startlistor samt tävlingsinfo till respektive tävling hittar du samlat på under Resultat & tävlingsinfo på smveckan.se

SVT sänder ca 60 timmar från SM-veckan. Så här sänder SVT från SM-veckan

Du kan såklart följa SM-veckan i sociala medier: @smveckan (Instagram och Twitter), #smveckan och på Facebook.

Ladda hem SM-veckans app

I appen hittar du programmet till idrottstävlingarna, SM-festen After Game, info om idrotterna, karta, nyheter och mycket mer.

Mer än bara idrottstävlingar på SM-veckan

Under SM-veckan kommer idrott och kultur att gå hand i hand och Skövde bjuder in till SM-festen After Game som inramning till SM-veckan. Det blir liveframträdanden, kulturaktiviteter, foodtrucks och musik.

Mötesplats SM-veckan är en arena för samtal, en plats att bli inspirerad på samt få ökad kunskap inom aktuella ämnen och forskning. Bland annat föreläser Dr Dean Kriellaars från Kanada, en av världens främsta ambassadörer för Physical literacy.

För mer information

Anders Löfvenborg
Lokal projektledare, Skövde
anders.lofvenborg@nextskovde.se
0730-89 08 07

Maria Hallberg
Projektledare, Riksidrottsförbundet
maria.hallberg@rfsisu.se
076-112 01 71

Åsa Bergström
Kommunikation och media, Riksidrottsförbundet
asa.bergstrom@rfsisu.se
072-226 95 00

Charlotte Backman
Kommunikation och media, Skövde
charlotte.backman@nextskovde.se
070-508 13 32

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 31 januari 2023