Här är stödet som ska locka fler äldre till idrottsrörelsen

Nu kan idrottsföreningar söka ett helt nytt stöd från Riksidrottsförbundet. Målsättningen: att sätta fler äldre i rörelse.
­– Idrottsrörelsen har mycket att vinna, säger
Aila Ibanez Mengüc, sakansvarig 65+ på Riksidrottsförbundet.

Sidan uppdaterades: 23 oktober 2023

Mellan den 15 mars och den 30 april går det att söka ett nytt stöd som ska hjälpa föreningarna att nå fler äldre.

– Det här är ett engångsstöd på 3000 kronor, men om föreningen ansöker kan det vara starten för en långsiktig satsning på äldre, säger Aila Mengüc och fortsätter:

– Det handlar inte bara om pengen. Fram till 2025 kommer de här föreningarna ha möjlighet att fortsätta utveckla föreningsverksamheten med äldre och då på olika sätt få stöd från idrottsförbunden och RF-SISU distrikt.

Läs mer och ansök

Ansökningsperioden har passerat

Aila Ibanez Mengüc om Seniorbarometern 2021: ”Rapporten visar att många kan tänka sig att prova på en ny aktivitet om en kompis, en släkting eller någon annan bjöd in. Så då måste vi ju bjuda in”

Målet från Riksidrottsförbundet är att nå 3000 föreningar som antingen vill växla upp eller starta en satsning. Totalt delas nio miljoner kronor ut.

­– Idrottsrörelsen har mycket att vinna på att nå fler äldre. I forskning beskrivs de som ovärderliga för föreningarna. Dessutom vet vi att idrottsrörelsen kan göra stor skillnad för pensionärer som får ett socialt sammanhang och såklart många hälsofördelar, säger Aila Mengüc.

Forskaren Susanne Geidne om äldre inom idrottsrörelsen

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 15 mars 2023