Idag inleds Riksidrottsmötet

Vartannat år samlas förtroendevalda i Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas medlemsförbund och fattar demokratiska beslut för idrottsrörelsens framtid. I år hålls Riksidrottsmötet i Uppsala 26–28 maj.

Sidan uppdaterades: 26 maj 2023

Riksidrottsmötet är det samlade namnet för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsmöten – RF-stämman och SISU-stämman.

Där samlas representanter för organisationernas 71 medlemsförbund och SISU Idrottsutbildarnas tre medlemsorganisationer för att diskutera och fatta beslut om en rad frågor. Stämmorna är idrottens högsta beslutande organ. Under Riksidrottsmötet tilldelas även cirka 100 idrottsledare RF:s förtjänsttecken i guld.

Fredag 26 maj

Kl. 13.00 inleds stämmorna med ett invigningstal av Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Därefter talar gästande Jakob Forssmed (KD) socialminister med ansvar för idrottsfrågorna.

På fredagen pågår mötet till ca 21.00 eller till och med att ärende 11.10 är avklarat (se möteshandlingarna).

Lördag 27 maj

Stämmorna återupptas kl. 08.30 och beräknas pågå till kl. 17.00. På kvällen delas RF:s förtjänsttecken ut till 102 idrottsledare. Ledarna har föreslagits av specialidrottsförbunden samt RF-SISU distrikt och sedan utsetts av Riksidrottsstyrelsen.

Söndag 28 maj

Stämmorna återupptas kl. 08.30 och beräknas pågå till kl. 15.00. Stämmorna kan dock avslutas tidigare. Under söndagen behandlas bland annat medlemsansökningarna och mötet avslutas med val av ledamöter och ordföranden.

All tider är preliminära.

För mer information kontakta

Anna Setzman
Kommunikations- och presschef
Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-564 52 16

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 26 maj 2023