Nya ordföranden om framtiden

Anna Iwarsson, tillförordnad ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, mötte specialidrottsförbunden och RF-SISU distrikten i ett digitalt möte på måndag morgon.

Sidan uppdaterades: 9 oktober 2023

– Vi i styrelsen samlade våra medlemsförbund och distrikt för att meddela att vi redan vid nästa styrelsemöte 17–18 oktober beslutar hur vi vill hantera den uppkomna situationen. Fram till dess kommer vi att lyssna på medlemmarna och analysera för- och nackdelar med de alternativ som finns, säger Anna Iwarsson.

Trots turbulensen den senaste veckan fortsätter Riksidrottsstyrelsens arbete som planerat.

– Vi har ett stabilt lag i styrelsen och vi har tydliga uppdrag som behöver fortgå. Det handlar bland annat om stora utredningar om trygg idrott efter beslut på Riksidrottsmötet i maj, planeringen för en ny långsiktig strategi för idrottsrörelsen från 2025 och framåt, fortsatt påverkansarbete för fler idrottsanläggningar och idrottsmiljöer i Sverige, säger Anna Iwarsson.

Arbetet för OS och Paralympics 2030 i Sverige är i en intensiv fas och är en av de angelägna uppgifterna som ligger högt upp på agendan för Riksidrottsförbundet tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté och Sveriges Paralympiska Kommitté den närmaste tiden.

– Jag är övertygad om att vi kan arrangera hållbara och demokratiska spel. Vilken möjlighet det vore att visa upp Sverige för världen och sätta en ny standard för spelen, säger Anna Iwarsson.

Vid mötet underströk Anna Iwarsson att Riksidrottsförbundets hållning att inte tillåta ryskt och belarusiskt deltagande i internationell idrott ligger fast.

– Jag kände ett behov av att inskärpa att inget har ändrats sedan april 2022 i vårt ställningstagande att inte tillåta ryskt och belarusiskt deltagande i internationell idrott, säger Anna Iwarsson.

För mer information

Anna Iwarsson
Tillförordnad ordförande Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
076-344 50 60

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 9 oktober 2023