Planen avstängt

IdrottOnline: planerat driftsstopp

På grund av tekniskt underhåll kommer Idrottonline stängas ned under ett drygt dygn i slutet av maj.

Sidan uppdaterades: 17 april 2023

IdrottOnline kommer vara nedstängt från kl 23.59 den 22 maj till kl 08.00 den 24 maj på grund av tekniskt underhåll.

Vad påverkas under driftsstoppet?

Driftsstoppet påverkar alla moduler i IdrottOnline. Inloggningssidan visas men du kommer inte kunna logga in. Glöm inte att spara dina ändringar den 22 maj. Om du är inloggad och inte har sparat ditt arbete när driftstoppet startar vid midnatt så förlorar du dina ändringar. Allt kommer se ut som vanligt när du åter loggar in igen efter driftsstoppet.

Även appen IdrottOnline och LOK-appen påverkas, och SISU Förlags utbildningsportal https://utbildning.sisuforlag.se/ kommer vara nedstängd.

Påverkas aktivitetsregistrering?

Ja och nej. Ingen aktivitetsregistrering kan ske i aktivitetsmodulen eller i LOK-appen under driftsstoppet men om du aktivitetsregistrerar i ett externt system, som integrerar med IdrottOnline, så kommer du kunna göra det även under denna period Registrering som sker i ett externt system under driftsstoppet synkroniseras med IdrottOnline när systemet är igång igen den 24 maj.

Påverkas några API:er eller tjänster under driftstoppet?

Ja, följande API:er och tjänster påverkas, dvs fungerar inte under driftsstoppet:

  • Anmälan till utbildning
  • Föreningsansökan
  • Ansökan om namnbyte

Följande API:er påverkas däremot inte:

  • Sök utbildning
  • Sök organisation (Hitta inom idrottsrörelsen)

Kommer jag kunna anmäla mig till utbildningar eller lägga upp nya utbildningar?

Det kommer inte vara möjligt att anmäla sig till utbildningar eller lägga upp nya utbildningar i IdrottOnlines utbildningsmodul. Det kommer inte heller vara möjligt att genomföra utbildning eller arbeta som administratör i SISU Utbildningsportal https://utbildning.sisuforlag.se/ under denna period. Det kommer fortfarande vara möjligt att köpa utbildning i SISU Förlags webshop.

Hur påverkas integrationer med databasen av driftsstoppet?

Importservice och Exportservice kommer att stängas ner under driftstoppet. Externa integratörer kan ladda upp filer till Riksidrottsförbundets sftp-server. Filerna synkroniseras in till IdrottOnline när systemet är uppe igen.

Påverkas kalendern?

Kalendrar i externa system som integrerar med IdrottOnline påverkas inte av driftstoppet i IdrottOnline. Information som läggs in i kalendern under driftsstoppet synkroniseras till IdrottOnline när synkronisering mellan IdrottOnline och kalendern i det externa systemet åter är igång.

Vid frågor, vänligen kontakta supporten IdrottOnline

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 12 april 2023