Ackrediteringskort till VM-läger i fotboll 2006

Ackrediteringskort

Sidan uppdaterades: 2 december 2022

Ingress

För att få delta i en presskonferens behöver journalister ett press- eller ackrediteringskort. Inför världsmästerskapen i fotboll i Tyskland 2006 samlades det svenska herrlandslaget i Visby för ett träningsläger. Vid en presskonferens presenterades laget. Landslagsledningen och några spelare svarade på journalisternas frågor. Sveriges Televisions Lilla Aktuellt-reporter, Viggo Örsan (f 1994) ställde då den kanske mest avväpnande frågan till Zlatan Ibrahimovic; ”Men när du sitter på såna här konferenser, blir det inte så där långtråkigt till slut när du bara vill ut och lira fotboll?”. Zlatan skrattade till generat och visste inte vad han skulle svara. Han sneglade till höger mot förbundskapten Lars Lagerbäck och till slut brast både ledare, spelare och den samlade journalistkåren ut i skratt.

Hela dialogen
Viggo: ”Nu när det är massa folk som kommer och tittar på träningen, stylar du till dig lite extra då?”
Zlatan: (småskrattar) ”nej jag försöker va mig själv hela tiden. Jag menar jag behöver inte styla till mig. Jag är mig själv”
Viggo: ”Du är ju så som person eller? Men när du sitter på såna här konferenser. Blir det inte så där långtråkigt tills slut när du bara vill ut och lira fotboll
Zlatan: ”Ser du inte de då? Jag menar…äh jag menar ingenting..”
Viggo: ”Tack”

Sidan publicerades: 2 december 2022