Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

Löftet till idrotten i Stockholm: en miljard extra till nya anläggningar

2014-05-08 12:31

Här är löftet som kan bli guld värt för idrotten i Stockholm. Socialdemokraterna lovar att investera en miljard extra de kommande sex åren om de får makten i höst. Den största delen kommer att läggas på idrottsytor och anläggningar.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2014 08:37

– Vi menar att investeringsbudgeten måste höjas kraftigt framöver för att öka investeringarna, säger Emilia Bjuggren (S), oppositionsråd och vice ordförande i idrottsnämnden i Stockholms stad.

Den stora anläggningskrisen i Stockholm är väl känd. Den senaste tiden har det blivit en liten ljusning. Och nyligen blev det klart med fyra nya hallar. I dag ligger Idrottsnämndens budget på lite under en halv miljard kronor. Socialdemokraterna vill alltså höja den ordentligt för att bygga i kapp och öka investeringarna i idrotten.

– Den behöver höjas kraftigt. Vi behöver en idrottsmiljard för att öka investeringarna de kommande sex åren i Stockholm, säger Emilia Bjuggren.

Det är mycket mer än i dag. Var ska ni ta pengarna ifrån?

– Stockholm gör stora överskott år efter år. I stället för att lägga de på hög och använda till skattesänkningar vill vi att pengarna ska användas till barn och unga i Stockholm, till exempel i idrottsanläggningar och idrottsytor.

Stockholms Idrottsförbunds ordförande Peter Larsson är glad över framstegen som gjorts i anläggningsfrågan den senaste tiden – och Socialdemokraternas ambition med en idrottsmiljard.

– Stockholm har halva utbudet av idrottsanläggningar jämfört med landet i övrigt. Det behovet måste byggas ikapp. Det är Stockholms Idrottsförbunds högst prioriterade uppgift. Signalerna från Emilia Bjuggren om att kraftigt öka investeringsbudgeten borde sporra till en framtidsinriktad debatt partierna emellan inför valdagen.

Emilia Bjuggren lovar också att idrotten kommer att finnas med i ett tidigt skede i stadsbyggnadsplaneringen i framtiden. För att undvika misstag som Hammarby Sjöstad där idrotten glömdes bort.

– I Stockholms stad ska vi ha med idrotten i samhällsplaneringen när vi bygger nya områden. I dag kommer anläggningarna i sista hand när man bygger nytt. Nu verkar det som att det blir så i Norra Djurgårdsstaden. Det är positivt.

Peter Larsson:

– Att idrotten får komma in tidigt i stadsbyggnadsplaneringen är något vi arbetat för under en mycket lång tid. Det är en riktigt bra nyhet för idrotten. Eftersom idrottsborgarrådet Regina Kevius (M) och vice ordföranden i idrottsnämnden Emilia Bjuggren (s) säger samma sak så har vi bra förutsättningar oavsett valutgång, säger Peter Larsson, ordförande i Stockholms Idrottsförbund.

Skribent: Pontus Gyllensten
Epost: This is a mailto link

Löftet: Nu ska idrotten få vara med i samhällsplaneringen

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss