Hoppa till sidans innehåll

Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm är två stödorganisationer under Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.
Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningarna i Stockholmsdistriktet.

  • Ledarcamp2Foto:
  • Ledarcamp1Foto:
  • Ledarcamp3Foto:
  • Hångla mer (2)Foto:

Oförglömlig helg för unga ledare på Bosön

2014-10-07 14:47

Vartannat år arrangeras Folksam Ledarcamp. 60 unga ledare, varav 20 från Stockholmsdistriktet, får chansen att vara med på en oförglömlig helg. Helgen 5-6 oktober på Bosön var det dags igen.– Det bästa är att läsa alla utvärderingar och se hur nöjda alla var. Det var en helg med mycket skratt och humor men med viktiga diskussioner om ledarrollen, säger Stina Gällroos, ansvarig från Stockholms Idrottsförbund.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:15

Den mest uppskattade föreläsningen hölls av Sara Claes – som bland annat pratade om fördomar, grottmän och människor.

Mycket i föreläsningen handlade om Sara Claes egna upplevelser som transvestit.

– De unga ledarna gillade verkligen den föreläsningen eftersom det var så odramatiskt. Det var ett klockrent sätt att prata om HBTQ och fördomar.

– Ledarrollen handlar ju om att vara människa och att vara sig själv, mänsklig och öppen för det man möter, säger Stina Gällroos.

Helgen innehöll korta seminarier där det bland annat handlade om att hantera jobbiga föräldrar, hur man kan jobba med självförtroende och självkänsla samt åldersanpassad fysisk träning för barn och ungdom.

– Vi hade även en mycket trevlig middag med trollerishow. Sedan pratade vi mycket om idrottens värdegrund och där fick ledarna ett stort erfarenhetsutbyte. Sedan pratade Klas Hallberg om hur man kan prestera bättre genom att hångla mer.

Det vill man ju gärna höra mer om …?

– Det handlar om att ge sig hän och inte gå runt och småpussas, säger Stina Gällroos och ler.

Vad skriver deltagarna i utvärderingen?

– Att de blev jätteinspirerande och det var ett bra innehåll. Att de fick många aha-upplevelser och vissa skriver att de fick sina egna fördomar bekräftade. Sedan var det många som önskade att campen var en vecka och inte bara en helg, säger Stina Gällroos.

Vad tycker du själv om helgen?

– Det ger mycket energi för att man märker att det är värdefullt och att det ger nytta. Det är härligt att se ledarna bli inspirerade och att de får mer energi att göra ett ännu bättre jobb. Det känns oerhört bra. 

Skribent: Pontus Gyllensten

Postadress:Stockholms Idrottsförbund
Vretenvägen 4
171 54 Solna

Kontakt:Tel: 086274000
E-post: This is a mailto link

Vi finns på Twitter Följ oss

Vi finns på Facebook Gilla oss