Idrottens stämma avslutad – Björn Eriksson omvald som ordförande

Efter tre intensiva dagar med förhandlingar och beslut avslutades idag idrottens stämma, Riksidrottsmötet. Björn Eriksson valdes till ordförande i Riksidrottsstyrelsen för ytterligare två år - fram till nästa stämma Uppsala år 2021.

Sidan uppdaterades: 21 november 2022

Representanter för Riksidrottsförbundets 71 medlemsförbund, och SISU Idrottsutbildarnas 74 medlemsorganisationer (71 förbund är medlemmar i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, ytterligare tre organisationer är medlemmar i SISU Idrottsutbildarna), har nu avslutat Riksidrottsmötet i Jönköping efter att ha varit med och fattat beslut om en rad framtidsfrågor för hela idrottsrörelsen.

– Jag är tacksam över att återigen få förtroendet som ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna. Jag har i helgen mött många idrottsvänner och jag är oerhört stolt över den svenska idrottsrörelsens demokratiska ordning. Nu får vi återvända till vardagen och tillsammans se till att beslut, visioner och strategier blir verklighet, säger Björn Eriksson.

Här är några Riksidrottsstämmans beslut från helgen:

  • Formerna för fördelning av statens stöd till idrotten görs om så att fler ungdomar idrottar längre.
  • Samtliga förslag till åtgärder för att förstärka arbetet med en trygg idrott för alla genomförs.
  • En ny reviderad Idrotten vill – idrottens idéprogram
  • Omval och nyval till Riksidrottsstyrelsen, Förbundsstyrelsen, Dopingkommissionen, Riksidrottsnämnden, Dopingnämnden och valberedningen.
  • Svenska Cheerleadingförbundet valdes in som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet och nej till övriga ansökningar.
  • Svenska Kälksportförbundet och Svenska Landhockeyförbundet uteslöts med hänvisning till att de har för få föreningar och därmed inte uppfyller villkoren för medlemskap i Riksidrottsförbundet.
  • Svenska Padelförbundet valdes in som medlem i SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund.

Här finns samtliga handlingar från Riksidrottsmötet

För mer information kontakta

Anna Setzman
Pressansvarig Riksidrottsförbundet
070-564 52 16

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 26 maj 2019