RF och SISU Idrottsutbildarna är Årets Nätängel

I december blev Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna månadens nätängel. Och nu står det klart att organisationerna också utnämns till Årets Nätängel 2023. Priset tilldelas för långsiktigt arbete med att sprida idrottsrörelsens värdegrund om trygghet och inkludering på nätet.

Sidan uppdaterades: 8 maj 2024

– Att först utses till Månadens Nätängel i december och kort därefter vinna Årets Nätängel är överväldigande. Utmärkelsen delar vi med alla fantastiska ledare inom idrottsrörelsen, som dagligen stöttar våra barn och ungdomar att vara schyssta mot varandra – oavsett var de befinner sig, säger Anna Iwarsson, ordförande på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Juryns motivering

”Vad har idrottsrörelsen med arbetet mot näthat att göra? Mer än du kanske tror. Nästan alla barn och unga har någon gång varit med i en idrottsförening. Här finns, utöver själva idrotten, den gemenskap och trygghet som världen just nu famlar efter. En perfekt grogrund för att utveckla goda beteenden och relationer – om viljan och kunskapen finns. Och det är här Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna kliver in. Genom att tillhandahålla konkreta verktyg och tydliga strategier för idrottsledare över hela Sverige, bidrar dessa två organisationer till att motverka mobbning och trakasserier bland unga – både i och utanför idrottsrörelsen. Deras arbete är oerhört viktigt men inget vi kan ta för givet. Riksidrottsförbundet tillsammans med SISU Idrottsutbildarna är Årets Nätängel 2023.”

Utöver äran innebär vinsten också att 50 000 kr skänks i vårt namn till organisationen Mind och deras arbete för att motverka psykisk ohälsa.

Bakom Årets Nätängel står företaget MySafety Försäkringar som vill med utmärkelsen uppmärksamma individer och organisationer som aktivt bekämpar näthat. Nominerade till Årets Nätängel vad de tolv som utsågs till Månadens Nätängel under 2023.

Fler nyheter för dig

Sidan publicerades: 14 februari 2024