Idrottsbrevlådan

Sidan uppdaterades: 22 augusti 2023

I april 2022 lanserades Idrottsbrevlådan som är en gratis digital brevlåda framtagen i samarbete med Kivra. Tack vare tjänsten ges idrottsrörelsen möjlighet till en hållbar kommunikationskanal och lagringsyta för viktig information.

Kivra har sedan tidigare privata och företagsbrevlådor och har nu i dialog med Riksidrottsförbundet tagit fram Idrottsbrevlådan, en brevlåda för organisationer inom idrottsrörelsen.

Idrottsbrevlådan är en kostnadsfri tjänst som påminner mycket om Kivras företagsbrevlåda. Men i stället för att kontrollera uppgifter (såsom organisationsnummer och firmatecknare) mot Bolagsverket, så görs detta mot Riksidrottsförbundet och registret i IdrottOnline.

Digitala brev med hjälp av register i IdrottOnline

I ett första steg lanseras Idrottsbrevlådan och möjligheten att även skicka digitala brev till dessa brevlådor med hjälp av organisationsregister i IdrottOnline. Som steg två planeras även att utöka funktionaliteten så att idrottsföreningar ska kunna kommunicera med medlemmar via privata brevlådor i Kivra.

  • SpeciaIidrottsförbund (SF) anslutna till Riksidrottsförbundet kan nu aktivera Idrottsbrevlådan samt funktionen skicka digital post till sina anslutna föreningar.
  • Idrottsföreningar kan nu aktivera Idrottsbrevlådan för att kunna ta emot digital post från sina specialidrottsförbund och andra anslutna organisationer.

För hjälp med aktivering av idrottsbrevlådan, kontakta IdrottOnline Support

Sidan publicerades: 7 november 2022

Kontakt

Peter Borg

Systemförvaltare

08-699 61 63