Idrottsbrevlådan

Sidan uppdaterades: 28 april 2023

I april 2022 lanserades Idrottsbrevlådan som är en gratis digital brevlåda framtagen i samarbete med Kivra. Tack vare tjänsten ges idrottsrörelsen möjlighet till en hållbar kommunikationskanal och lagringsyta för viktig information.

Kivra har sedan tidigare privata och företagsbrevlådor och har nu i dialog med Riksidrottsförbundet tagit fram Idrottsbrevlådan, en brevlåda för organisationer inom idrottsrörelsen.

Idrottsbrevlådan är en kostnadsfri tjänst som påminner mycket om Kivras företagsbrevlåda. Men i stället för att kontrollera uppgifter (såsom organisationsnummer och firmatecknare) mot Bolagsverket, så görs detta mot Riksidrottsförbundet och registret i IdrottOnline.

Digitala brev med hjälp av register i IdrottOnline

I ett första steg lanseras Idrottsbrevlådan och möjligheten att även skicka digitala brev till dessa brevlådor med hjälp av organisationsregister i IdrottOnline. Som steg två planeras även att utöka funktionaliteten så att idrottsföreningar ska kunna kommunicera med medlemmar via privata brevlådor i Kivra.

  • SpeciaIidrottsförbund (SF) anslutna till Riksidrottsförbundet kan nu aktivera Idrottsbrevlådan samt funktionen skicka digital post till sina anslutna föreningar.
  • Idrottsföreningar kan nu aktivera Idrottsbrevlådan för att kunna ta emot digital post från sina specialidrottsförbund och andra anslutna organisationer.

Läs mer om Idrottsbrevlådan.

För frågor om Idrottsbrevlådan, kontakta Peter Borg RF/SISU, peter.borg@rfsisu.se

För hjälp med aktivering av idrottsbrevlådan, kontakta IdrottOnline Support

Sidan publicerades: 7 november 2022

Kontakt

Peter Borg

Systemförvaltare, VO IT och Digital utveckling

08-699 61 63