Utdelning av förtjänstetecken

Förtjänsttecken

Sidan uppdaterades: 7 december 2022

Utdelningen av förtjänsttecknen kunde inte genomföras fysiskt under RIM-helgen 2021. Däremot presenterades alla mottagare med namn, idrott, förbund/förening och ort under RIM.

Lista med de 100 mottagarna som erhåller 2021 års förtjänsttecken (pdf) Pdf, 169 kB.

Mottagarna kommer att få sitt förtjänsttecken via de specialidrottsförbund och distriktsidrottsförbund som föreslagit mottagarna. Vår förhoppning är att vi – om situationen tillåter – under 2022 kan anordna någon form av mottagning för förtjänstteckenmottagarna. Om, hur och när en sådan mottagning kan genomföras får vi återkomma till.

Tacktal och intervjuer

Birgitta Ljung, Golfförbundet och tidigare generalsekreterare för RF, framför ett gemensamt tack från alla årets förtjänstteckenmottagare:

RF och SISU:s ordförande Björn Eriksson tackar årets förtjänstteckenmottagare.

Förtjänstteckenmottagare Malin Roth från Rödebygymnasterna i Blekinge är inne på sitt 37:e år som ledare. Idag leder hon barnbarn till dem som var aktiva i hennes första träningsgrupper. Hon är både huvudledare för föreningens barngrupper och ordförande i barn- och ungdomssektionen.

Se film med Malin Roth

Förtjänstteckenmottagare Göran Svanberg, Västerbottens Ishockeyförbund, började spela ishockey i Granö IF på 1960-talet. Han inledde ledarbanan som styrelseledamot i Lycksele SK. Han har sedan 1980 engagerat sig i Västerbottens Ishockeyförbund och är ledamot i RF-SISU Västerbottens styrelse.

Se film med Göran Svanberg

Förtjänstteckenmottagare Ann-Britt Andersson, gymnastik, har varit styrelserepresentant sedan 1986. Hon startade som styrelseledamot i Umeå Gymnastikförening. Därefter har hon suttit med i Västerbottens Gymnastikförbund och Gymnastikförbundet Norr sedan 1995, där hon fortfarande är aktiv.

Se film med Ann-Britt Andersson

Förtjänstteckenmottagare Hans Ekstrand, Västerbottens handbollförbund, har varit styrelserepresentant sedan 1983. Han har även suttit med i valberedningen för Svenska Handbollförbundet.

Se film med Hans Ekstrand

Mer om Riksidrottsförbundets förtjänsttecken

Sidan publicerades: 18 november 2022