Cheerleadingförbundet röstades in som medlemsförbund vid Riksidrottsmötet

Riksidrottsmötet har idag beslutat att rösta in Cheerleadingförbundet som ny medlem i Riksidrottsförbundet.

Sidan uppdaterades: 21 november 2022

Friskis & Svettis medlemsansökan återremitterades till Riksidrottsstyrelsen och övriga ansökningar fick avslag. Stämman beslutade också att tillsätta en oberoende medlare för att bistå Islandshästförbundet och Svenska Ridsportförbundet för att hitta samverkan.

De förbund som fick avslag på ansökan är Svenska Bodybuildning och Fitness Förbundet, Svenska Bridgeförbundet, Svenska E-sportförbundet, Svenska Förbundet för Funktionell Fitness, Svenska Kanotslalomförbundet, Svenska Islandshästförbundet, Sverige Lacrosse, Svenska Padelförbundet och Svenska Surfförbundet.

- Vi välkomnar Cheerleadingförbundet som nya medlemmar. Det finns en positiv syn på att idrottsrörelsen ska vara öppen för all föreningsidrott. Samtidigt är det viktigt att ha stabila förbund. De förbund som inte uppfyller kriterierna för medlemskap, som stämman i helgen beslutat om, uppmanar vi nu att söka samverkan med andra förbund eller att gå med i det idrottsnätverk som ska inrättas, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Svenska Kälksportförbundet och Svenska Landhockeyförbundet utesluts efter beslut på stämman. Anledningen är att de har för få föreningar och därmed inte uppfyller villkoren för medlemskap i Riksidrottsförbundet. De uppmanas, precis som de förbund som fått avslag på medlemsskap, att söka samverkan med andra förbund i det nyinrättade idrottsnätverket.

Svenska Padelförbundet röstades in som medlemmar i idrottens studieförbund, SISU Idrottsutbildarna.

Vid frågor kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

Sidan publicerades: 26 maj 2019