Mötesplatser

Sidan uppdaterades: 15 december 2023

Varje år bjuder vi in representanter från målgrupperna specialidrottsförbund (SF), RF-SISU distrikt och destinationer till olika mötesplatser för att lyfta aktuella frågor, utbyta erfarenheter och spetsa kompetensen kring internationella och nationella idrottsevenemang.

Bakom kulisserna

Bakom kulisserna arrangerar RF tillsammans med ett SF för att ge dig som arbetar med idrottsevenemang en unik möjlighet att följa ett evenemang under själva genomförande.

UEFA F17-EM 2024 i Malmö 15–16 maj 2024

Save the date – I samband med UEFA F17-EM 2024 som genomförs i Malmö och Lund mellan den 5–18 maj kommer RF, tillsammans med Svenska Fotbollförbundet att bjuda in till Bakom kulisserna. Programmet är från lunch till lunch, den 15–16 maj i Malmö.

Program och inbjudan kommer i början av 2024

Bordtennis-EM 2023 i Malmö 14–15 september

Vid förra Bakom kulisserna bjöd RF, tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) och Malmö stad in till EM Bordtennis lag. Det var 22 personer som deltog varav 9 SF. Under två halvdagar fick vi en inblick i arbetet med evenemanget utifrån SBTF och Malmö stads perspektiv samt följa evenemangsarbetet på plats i Malmö Arena. SBTF berättade bland annat om sin evenemangsresa från VM i Halmstad 2016 och betydelsen av att arrangera internationella idrottsevenemang. Utöver det gavs det många möjligheter till samtal och kompetensutbyte i gruppen.

Mötesplats Idrott och Destination

På Mötesplats Idrott och destination lägger vi fokus på att träffas och skapa kontakter inför framtida evenemang. En mycket bra plattform för att träffa många aktörer på en och samma gång och där flera av de internationella idrottsevenemang som genomförts senaste åren har haft sin uppkomst.

Mötesplats Idrott och destination 2023 i Göteborg

Den 17–18 oktober anordnades för 11:e året i rad Mötesplats Idrott och destination och denna gång stod Göteborg för värdskapet. Årets evenemang slog rekord i antal deltagare, 150 personer från 31 SF, 34 destinationer och 9 RF-SISU distrikt deltog. Förutom den årligt återkommande speed-dejtingen mellan SF och destination fick vi lyssna till flera spännande talare. Bland andra Ungdomsbarometern som berättade om ”Generations Z:s drivkrafter och vad framtidens evenemangsbesökare efterfrågar”.

Sidan publicerades: 8 november 2022