Idrotten på Pride

Pride

Sidan uppdaterades: 17 mars 2023

Riksidrottsförbundet välkomnar dig, ditt förbund och din idrott att gå med den samlade idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad den 5 augusti.

Pride handlar om glädje, gemenskap och att manifestera en inkluderande och öppen idrottsrörelse. Tillsammans syns vi, sprider energi och sätter Prideparaden i rörelse.

Genom att visa upp våra olika idrotter, grenar, utrustning och förenings- och lagfärger visar vi att vi både är olika och att vi är starka tillsammans. Att vi står för den del av vår värdegrund som handlar om att alla är välkomna och har rätt att delta – oavsett vem vi älskar eller vilka vi är och identifierar oss som.

Dessutom, att gå med i paraden tillsammans med många andra och mötas av alla åskådare längs med Stockholms gator är en boost med glädje och energi. Extra publikfriande och peppande är att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor med mera är välkommet.

Kom själv eller 10, 40, 100; medarbetare, förtroendevalda, aktiva och alla andra medlemmar i idrottsrörelsen.

Säg ja och gå med i årets parad!

Du som vill delta

Specialidrottsförbund som vill gå tillsammans med idrottsrörelsen?

Gör så här:

  • Skriv in datumet i kalendern.
  • Bjud in medarbetare, förtroendevalda och aktiva från motion till elit att gå med.
  • Börja planera vilken utrustning, klädsel och övriga attribut ni ska visa upp.
  • Hör av er till annalena.moberg@rfsisu.se och säg att ni kommer att delta, så hörs vi.

Enskild individ gå tillsammans med idrottsrörelsen?

Välkommen att ansluta till Riksidrottsförbundets och hela idrottsrörelsens del av paraden direkt på plats lördag den 5 augusti. När vi fått veta vilket nummer som vi, Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen har i paraden skriver vi ut det i vårt Facebook-evenemang och här på vår webb.

Officiell starttid för Stockholms Prideparad är 13.00.

Vi rekommenderar dig att ta med vatten och något att äta då det tar rätt många timmar innan vi är framme vid Östermalms IP. Vi brukar vara framme runt 16.30–17.00

Info om idrottsrörelsen i Stockholms Prideparad

Idrottsrörelsen har deltagit i Stockholm Pride sedan 2016 under parollen ”Idrottsrörelsen gör Sverige starkare”. Ett trettiotal specialidrottsförbund, föreningar, lag och individer, cirka 1800 deltagare ifrån olika idrotter, har deltagit i paraden 2018 och 2019 (före pandemin). Idrottsrörelsen har då varit den största sektionen i Stockholms Prideparad (som är näst störst i världen). Efter pandemin blev 2022 ett uppvärmningsår i mindre format. Men nu är det dags att åter fylla Stockholms gator med idrott. Vi ses.

Info om Stockholms Prideparad

Här finns mer information om Stockholms Prideparad och Pride. Här finns också en karta över paradvägen, start och mål www.stockholmpride.org

Sidan publicerades: 27 oktober 2022