Idrotten på Pride

Pride

Sidan uppdaterades: 10 april 2024

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI aktiviteter över hela landet visar vi att idrottsrörelsen tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande och erbjuda bra idrott. Idrott som välkomnar och är öppen för alla.

Att delta i Prideparader är en viktig symbolhandling som visar att vi omsätter vår värdegrund i handling.

Digitalt seminarium 4 juni

Idrottsrörelsen gör Sverige starkare!

4 juni är du, ditt förbund, distrikt eller förening välkommen att lyssna på ett digitalt seminarium om Pride och HBTQI. En bra uppladdning inför Pride som arrangeras på flera platser runt om i landet och där idrottsrörelsen tillsammans går i Stockholms Prideparad den 3 augusti.

Häng med idrottsrörelsen i Prideparaden Stockholm 2024

Den 3 augusti är det åter dags för Riksidrottsförbundet och idrottsrörelsen att bekänna färg. Tillsammans syns vi, sprider energi och sätter Prideparaden i idrotts-rörelse.
En målsättning är att få med så många förbund, idrotter och föreningar som möjligt.
Varför? Jo för ju fler vi är innebär att idrotten verkligen tar plats, syns och gör avtryck i paraden. Vi visar att vi menar allvar.

Kom 2 stycken eller 100

Nu hoppas vi att ditt förbund har lust och möjlighet att gå med i paraden. Att gå med i paraden tillsammans med andra inom idrotten och mötas av hundratusentals åskådare längs med Stockholms gator är en rejäl boost.
De förbund som går med jobbar olika, en del kommer med ett par-tre stycken från kansliet, andra jobbar aktivt med att få med flera kollegor, förtroendevalda och andra peppar även sina föreningar.
Det är också du och ditt förbund som avgör hur ni vill visa upp er idrott. Av erfarenhet vet vi att det är extra publikfriande och peppande att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor, banderoller och så vidare.

Hör gärna av er så gör vi något bra tillsammans

RF kommer att ha lastbil med ljudanläggning i paraden den 3 augusti. Alla som går med idrottsrörelsen får regnbågsfärgade armbindlar.
Hör gärna av er med frågor och hur ni tänker om ert deltagande i paraden 2024.

Kontaktperson för Prideaktiviteterna på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna är Fredrik Carlson fredrik.carlson@rfsisu.se

 

Sidan publicerades: 27 oktober 2022

Tips! – En idrottsrörelse i regnbågens färger

Riksidrottsförbundet arrangerade ett kunskapsseminarium den 1 juni 2023 inför 2023 års Pridefestivaler.

Se inspelning från seminariet