Idrotten på Pride

Pride

Sidan uppdaterades: 7 juni 2024

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI aktiviteter över hela landet visar vi att idrottsrörelsen tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande och erbjuda bra idrott. Idrott som välkomnar och är öppen för alla.

Häng med idrottsrörelsen i Prideparaden Stockholm 2024 - tillsammans är vi starka!


Den 3 augusti är det åter dags för Riksidrottsförbundet tillsammans med RF-SISU Stockholm och övriga idrottsrörelsen att bekänna färg. Tillsammans är vi starka, syns vi, sprider energi och sätter Prideparaden i verklig idrotts-rörelse.

Vi hoppas att vi får gå tillsammans med många förbund, idrotter, föreningar och era medlemmar denna dag. Ju fler vi är desto mer plats tar vi, syns vi och gör avtryck i paraden. Vi visar att vi menar allvar!

Kom 2 stycken eller 100 från ditt förbund/idrott

Att gå med i paraden tillsammans med andra inom idrotten och mötas av hundratusentals åskådare längs med Stockholms gator är en rejäl boost.
De förbund som går med jobbar olika, en del kommer med ett par-tre stycken från kansliet, andra jobbar aktivt med att få med flera kollegor, förtroendevalda och ytterligare andra peppar sina föreningar.

Det är också du och ditt förbund som avgör hur ni vill visa upp er idrott. Av erfarenhet vet vi att det är extra publikfriande och peppande att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Lagtröjor, utrustning, klubbflaggor, banderoller och så vidare.

Hör gärna av er så gör vi något bra tillsammans

RF kommer tillsammans med RF-SISU Stockholm att ha lastbil med ljudanläggning i paraden den 3 augusti. Alla som går tillsammans med idrottsrörelsen får regnbågsfärgade armbindlar.

Kontaktperson för er som specialidrottsförbund är Fredrik Carlson, som ansvarar för Prideaktiviteterna på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna fredrik.carlson(at)rfsisu.se

Kontaktperson för er som förening/klubb/lag är Mats Lennerthson mats.lennerthson(at)rfsisu.se som jobbar på RF-SISU Stockholm.

Om du som enskild person vill gå med idrottsrörelsen är det bara till att ansluta direkt på plats den 3 augusti. Välkommen.

Fakta om Prideparaden 2024

  • Årets tema för Stockholms Prideparad är Starkare tillsammans. Något som passar utmärkt för oss som säger att Idrottsrörelsen gör Sverige starkare.
  • Officiell start för paraden 13:00. Det är då du senast ska vara på plats vid RF:s startnummer i fållan.
  • RF:s startnummer. Det får vi besked om veckan innan paraden den 3 augusti. Du hittar startnumret här på rf.se och i vårt evenemang på FB.
  • Startplatsen kommer att vara någonstans längs med Norr Mälarstrand, mellan Rålis och Stadshuset.
  • Ta med något att dricka och äta. Vi brukar vara framme vid Östermalms IP runt 16:00 – 16:30.
  • I vår (RF:s/idrottsrörelsens) sektion har vi lastbil med musik och egen DJ.

West Pride 2024

Den 15 juni är det Prideparad i Göteborg. RF-SISU Västra Götaland samlar idrottsrörelsen i denna parad. Läs mer om West Pride 2024

Prideseminarium 4 juni

– Idrottsrörelsen gör Sverige starkare

Sidan publicerades: 27 oktober 2022