Sista dagen på Riksidrottsmötet 2023

Idag, söndag 28 maj, återupptas mötet klockan 09.00 och inleds med medlemsärenden. Sist på dagordningen är det val av ledamöter och ordförande.

Sidan uppdaterades: 28 maj 2023

Under lördagens fattades flera viktiga beslut och under kvällen hyllades 102 ideella ledare inom idrotten som tilldelas förtjänsttecken för sitt långvariga och outtröttliga engagemang.

Här är några av de beslut som idrottsrörelsen tog idag.

  • RF-stämman beslutade att fortsätta utveckla stödet till elitidrott genom samverkan mellan Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska kommitté och Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inom ramarna för Elitidrott2030.
  • Trygg idrott engagerar och under Riksidrottsmötet var det många ombud från olika medlemsförbund som begärde ordet. RF-stämman beslutade att tillsätta två utredningar och ta ett helhetsgrepp i frågan.
  • RF-stämman fattade beslut om att bifalla delar av en motion från Svenska Fotbollförbundet och Svenska Triathlonförbundet. Beslutet innebär att Riksidrottsstyrelsen tillsammans med specialidrottsförbund ska arbeta aktivt för att utöka anslaget till idrottsrörelsen.

Mer detaljer om de olika besluten hittar du i nyhetsflödet eller via den digitala dagordningen från mötet.

Här läser du om utdelningen av Riksidrottsförbundets förtjänsttecken och vilka ideella ledare som i år tildelas utmärkelsen.

För mer information kontakta

Anna Setzman
Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna
070-564 52 16

Sidan publicerades: 28 maj 2023