handslag

Samverkan och delaktighet vid digitaliseringsforum

Sidan uppdaterades: 12 april 2024

Varje kvartal anordnar VO IT & Digital utveckling två digitaliseringsforum, ett för specialidrottsförbund och ett för RF-SISU distrikt. Syftet är att stärka idrottsrörelsens verksamhetsutveckling genom digitalisering.

Dessa forum är tillfällen för samverkan och delaktighet i frågor om utveckling inom ämnet digitalisering inom idrotten.

Digitaliseringsforum för specialidrottsförbund

Ett tillfälle att få information om pågående projekt och utredningar, och för Riksidrottsförbundet att informera om aktuella ämnen inom digitalisering, att bjuda på inspiration från externa föreläsare och erfarenhetsutbyte mellan medlemsförbund.

Nästa Digitaliseringsforum för specialidrottsförbund

Datum/Tid: 16 maj kl 13.00 - 15.00

Den här gången får vi besök av Pelle Djerf som berättar om tidigare cyberattack mot Svenska kyrkan. Vi lyfter även bland annat pågående utredning om idrottens digitala landskap och införandet av standardiserade rollkategorier. Välkommen!

Ytterligare datum under 2024

  • 19 september
  • 14 november

Digitaliseringsforum för RF-SISU distrikt

Vid digitaliseringsforum för RF-SISU distrikt bjuds samtliga 19 distrikt in till ett digitalt forum där Riksidrottsförbundet bjuder på inspiration inom ämnet digitalisering relevant för idrotten och informerar om aktuella ämnen och pågående projekt och utredningar. Detta är också ett tillfälle att lyfta metoder och arbetssätt för samverkan inom digitaliseringsfrågor samt utbyta erfarenheter distrikten emellan.

Vid frågor, om du har tips på ämnen som du vill att vi belyser under kommande forum eller om du vill veta mer om verksamhetsutveckling inom ämnet digitalisering specifikt för er på distrikt, kontakta hanna.sydhoff@rfsisu.se.

Nästa Digitaliseringsforum för RF-SISU Distrikt

Datum/Tid: 16 maj kl 09.00 - 11.00

Ytterligare datum under 2024

  • 19 september
  • 14 november

Leverantörsforum

Riksidrottsförbundet anordnar även ett forum för IT-leverantörer som arbetar på uppdrag av specialidrottsförbund och idrottsföreningar. Syftet är att stärka den digitala utvecklingen inom idrottsrörelsen och säkerställa att leverantörer har den information som behövs för att vara rådgivare åt förbund och föreningar i digitaliseringsinitiativ. Detta är ett digitalt forum.

Datum för kommande Leverantörsforum

  • 24 april kl 13.00 - 14.00
  • 29 maj kl 13.00 - 14.00

Inbjudan skickas till de som tidigare har anmält intresse. Saknar du inbjudan, mejla digitalisering@rfsisu.se och ange leverantörsforum.

Sidan publicerades: 24 oktober 2022

Roligt att höra! Skicka ett mejl med ditt namn, din roll och vilket SF eller RF-SISU distrikt du tillhör så skickar vi inbjudan till dig.

Sedan ChatGPT introducerades har intresset för artificiell intelligens (AI) fullkomligen exploderat. För idrotten ger AI många möjligheter, både sådana vi idag kan överblicka och andra som vi ännu inte har en aning om.

AI Sweden som har ett särskilt uppdrag att accelerera användning av AI i Sverige deltog i april på Digitaliseringsforum. Se inspelningen av Anders Thoresson och låt dig inspireras till vad AI skulle kunna betyda för idrottsrörelsen från nu och framåt.

Tips

Håll dig uppdaterad i frågor om digitalisering inom idrottsrörelsen genom att prenumerera på våra nyheter. Allt du behöver göra är att ange din e-postadress i övre högra hörnet på sidan Aktuellt så får du en avisering när nyheter postas.